İnşaat sektöründe yer alan tüm yapılar eski ya da yeni olmalarından bağımsız olarak gizli ve açık tehditlerle karşı karşıyadır. Bu tehditler ne yazık ki gerekli önlemler alınmadığı takdirde yapıların sağlığı açısından oldukça büyük bir risk haline gelebilir. İzolasyon uygulamaları bu nedenle yapıların uzun ömürlü ve dayanıklı olması açısından çok önemlidir. Kaliteli izolasyon malzemeleri kullanılarak doğru bir şekilde yapılan izolasyon uygulamaları sayesinde hem gizli hem açık tehditlere çözüm üretilmesi ya da en baştan itibaren olumsuz etki oluşturmamalarının sağlanması mümkündür.

Yapıların başta su olmak üzere tüm dış etkenlerden korunmasını sağlama amacına yönelik olarak en doğru ve en kaliteli izolasyon malzemeleri kullanılarak yapılan işlemlere çatı izolasyon uygulaması denilir. Çatı izolasyon uygulamaları ile yapıların sudan ve suyun sebep olabileceği zararların korunması amaçlanır. Aynı zamanda su sızıntısının çatı izolasyon uygulamaları ile önlenmesine bağlı olarak yapıların ömrünün uzatılması mümkün olabilir. Çatılar yapıların hiç şüphesiz en savunmasız alanlarından biri oldukları için zaman içerisinde pek çok farklı dış etken ve bunlardan kaynaklanan tehdit ile karşı karşıya kalırlar.

Membran olarak da adlandırılan ve su geçirmez özellikleri ile ön plana çıkan yalıtım malzemeleri kullanılarak yapılan çatı izolasyon uygulamaları, çatıların her tür su tehdidinden korunmasını sağlayan oldukça etkili çözümlerdir.

Protan Turkey tüm çatı tiplerinde etkin yalıtımın sağlanmasına yönelik olarak ürettiği kaliteli membran ürünleri ile sektörünün lideri konumundadır. Sektöründeki faaliyetlerine başladığı ilk günden bu yana Protan’ın önceliği müşteri memnuniyetinin üst düzeyde sağlanması olmuştur. Bu amaçla Protan Turkey yüksek kaliteye sahip yenilikçi ürünleri ile sektöre yön veren isimlerden biri olmaya devam etmektedir. Protan Turkey aynı zamanda açık ve korumalı çatılara yönelik olarak eksiksiz, kişiye özel sistemlerin ve çözümlerin tedarikçisi olarak da hizmet vermektedir. Bunun yanı sıra ıslak odalara ve teraslara yönelik yüksek kalitede membranlar sunmakta, yeni yapılara ve yapılardaki yenilemelere yönelik olarak radon koruyucu membranların tedariğini de gerçekleştirmeye devam etmektedir.

Protan Müşteri İhtiyaçlarını Analiz Etmeye ve AR-GE Çalışmalarına Büyük Önem Veriyor

Protan Turkey tüm çatı tiplerinde kullanıma yönelik olarak üretilen üst düzey kalitedeki membranları ile sektörün ve müşterilerinin ihtiyaçlarını eksiksiz bir şekilde karşılamayı hedeflemektedir. Çatı ve membran çözümleri sunan Protan’ın sentetik membranları plastik ve elastomer hammaddelerden elde edilirler. Sentetik membranlar tek kat halinde uygulanabilmelerinin yanı sıra kimyasal özelliklerine bağlı olarak uzun ömürlü olmaları ile de ön plana çıkarlar. Ek yerlerinin ısı, kimyasal sıvı gibi işlemlerle birleştirilebiliyor olması sayesinde alev kaynağı kullanılmasına gerek kalmayan sentetik membranlar UV, rüzgar gibi dış ortam koşullarına dayanıklılığının sağladığı avantaj nedeniyle en çok kullanılan su izolasyon membran çeşitleri arasında ilk sıralarda bulunurlar.

Termoplastik malzemeler sentetik membran çeşitlerinden biridir. Isıl işlemden geçirilerek yeniden işlenebilen ürünler PVC, FPO-TPO, HDPE, ECB olarak sınıflandırılırlar. Su sızdırmazlık, yüksek kaynak performansı, delinme dayanımı, uzun hizmet süresi, yüksek yangın dayanımı, bitki kökü dayanımı, kolay uygulanabilirlik ve tamirat, iklim koşullarına uygunluk, UV dayanımı, elastikiyet ve yüksek mekanik dayanım sentetik membranların özellikleri arasında sayılabilir.

Protan’ın en kaliteli malzemeleri kullanarak ürettiği sentetik membranlar iki farklı yöntemle kaynaklanabilen ürünlerdir. Sentetik membranların kaynaklanma yöntemlerinden ilki otomatik kaynak makinesi kullanımına dayanır. Otomatik kaynak makinesi kullanılarak yapılan tek sıra kaynak, çatı uygulamalarında; çift sıra kaynak ise temel ve tünel uygulamalarında kullanılır. Sentetik membranların diğer kaynaklama yöntemi ise el kaynak makinesiyle gerçekleştirilir.

PVC membranlar yaklaşık 40 yıllık uygulama geçmişine sahip ürünlerdir. Betonarme teras çatılarda, membranlı hazır panellerde, bahçe ve otopark teraslarında, hafif metal çatılarda, metro, demir yolu ve kara yolu tünellerinde, temel ve perde duvarlarında, gölet ve süs havuzlarında, içme ve kullanma suyu depolarında gerçekleştirilen yalıtım uygulamalarında PVC membranların kullanımı sıklıkla tercih edilir.

Doğru Malzeme Seçimi İzolasyon Uygulamalarının Performansını Artırır

Uygulama alanına göre seçilen kaliteli malzemeler kullanılarak gerçekleştirilen çatı izolasyon uygulamaları; yapıların ilk günkü kalitelerinin korunmasında ve dayanıklılıklarının artırılmasında önemli bir role sahiptir. Çatı izolasyon uygulamaları doğadan kaynaklanan farklı etkenlerin hem yapıya hem çatıya vereceği zararların engellenmesini de sağlayabilmektedir. Çatı izolasyon uygulamalarının yapıları rutubetten kaynaklanan terlemelerden ve korozyondan korumak konusunda etkili bir yöntem olduğu bilinmektedir.

Editör: Wan Haber