Binanın büyük bölümünün tamamlandığı ve yakın bir zaman içinde hizmete gireceği belirtiliyor. Van’da Ekim-Kasım 2011 depremlerinin ardından hasarlı olduğu gerekçesiyle kullanılmayan ve çirkin görüntüsüyle dikkatlerin üzerine çevrildiği Türk Telekom’a ait bina, yaklaşık iki ay önce tadilattan geçirmeye başlandı. Binanın yakın bir zaman sonra yeniden hizmete gireceği belirtiliyor.

Van’da depremin ardından hasar gören birçok bina güçlendirilip, yıktırılırken, Sanat Sokağı’nda bulunan Türk Telekom’a ait bina uzun yıllar kötü ve çirkin görüntüsüyle boş boş bekletilmişti. Çevredeki esnaf tarafından da sürekli eleştirilen, yıkılması veya güçlendirilerek hizmete girmesi istenen bina nihayet iki ay önce tadilata alınmıştı.

Daha önce binayla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Telekom Van İl Müdürü Abdulselam Kılıç, binanın kendilerine ait olduğunu ve kötü bir görüntü oluşturduğunu belirterek, yakın bir zaman içinde binanın akıbetinin belli olacağını söylemişti.

Söz konusu binanın güçlendirilerek yeniden hizmet sunulacak olması çevredeki esnafı olduğu kadar, vatandaşı da sevindirdi.

Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber