Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, Suriye'nin Rasulayn kentinden atılan uçaksavar mermisi ile vurularak yaralanan Ahmet Özer'in sağlık durumu iyiye gidiyor.
Ceylanpınar'da geçtiğimiz günlerde çocukları ile sofrada otururken Suriye'den atılan uçaksavar mermisi ile yüzünden, çenesinden, dil kökünden ve nefes borusundan ağır yaralanan Ahmet Özer'den sevindirici haber geldi. Ortadoğu Sağlık Merkezi'nde (OSM) doktorların elleriyle beslediği Özer, günler sonra ilk kez konuştu.
Plastik Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Servet Gençağa, Özer'in boğazından açılan hava yolunun kapatıldığını ve solunumunu normal yolla yapmaya başladığını belirtti. 2 günlük solunum egzersizinin ardından servise çıkarılacak olan Özer'in birkaç günlük takibin ardından taburcu edileceğini söyleyen Op. Dr. Gençağa, "Ceylanpınar'dan ateşli silah yaralanması ile hastanemize başvuran hastamıza daha önce iki defa müdahale yapıldı. Önce acil gereksinimleri karşılandı, akabinde çene kemiğinde meydana gelen kemik kaybını gidermek amacı ile tekrar bir ameliyat yapıldı. Bu ameliyatta plastik cerrahi ekibimiz tarafından hasarlı bölgeye özel bir plak yerleştirilerek, hastanın çenesinin simetriği sağlandı. Eş zamanlı olarak ağız içindeki yaraların bakımı yapıldı. Hastamız bugün itibari ile artık boğazındaki delikten değil, ağzından nefes alıyor. Pazartesi gününe kadar solunum egzersizleri devam edecek, daha sonra hastamız servise alınacak. Birkaç günlük takibin ardından hastamızın taburcu edilecek duruma gelmesini bekliyoruz" dedi.
(RÇ-CC-Y)

01.02.2013 15:37:37 TSI

Editör: Wan Haber