Sokağa çıkma yasağı sürecinde kargoların açık olup olmadıkları vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Koronavirüsü salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamaları bağlamında bazı firmaların faaliyetleri durduruldu. İçişleri Bakanlığı aracılığı ile yayınlanmış genelgeye göre istisna kapsamında tutulan bazı kurum ve kuruluşların faaliyetlerini sürdüreceklerini açıklandı.

Kargo bekleyen yurttaşlar açısından ise kargolar,  bu istisna dışında tutulmayacak araştırılmaya başlandı. Yurtiçi Kargo, PTT Kargo, Aras Kargo, MNG Kargo’nun sokağa çıkma yasağı süreci içerisinde çalışıp çalışmadığı merak edilen hususların başında gelmektedir. İşte haberin detayı..

Sokağa Çıkma Yasağında Kargolar Açık Mı?

Evet, sokağa çıkma yasağında kargolar açık. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanmış sokağa çıkma yasağı Genelgesi kapsamında hafta sonları kapalı olacak işletmeler arasında kargolar yer almıyor. Kargolar bu yasaktan muaf tutuldu.

Yasakta açık olacak işyerleri işletme ve kurumlar?

Tıbbi maske, tıbbi cihaz, ilaç nakliyesini yapan işletmeler başta olmak üzere kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, KARGOLAR, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi açısından faaliyet gösteren PTT Vefa sosyal destek birimleri, acil çağrı merkezleri, doğalgaz, elektrik, Petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler, oteller, konaklama yerleri, Sağlık hizmetlerinin kapasitesini artırmaya yönelik acil İnşaat donanım faaliyetlerini yürüten firmalar, hayvan barınakları, hayvan çiftlikleri, hayvan bakım merkezleri, üretim ve imalat Tesisleri, gazete radyo televizyon kuruluşları sokağa çıkma yasaklarından muaf tutulmuştur.

Editör: Wan Haber