Diyarbakır'da Rojava halkıyla dayanışmak amacıyla kurulan Rojava Halkıyla İlişkiler Komisyonu, DTK binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya komisyon üyelerinin yanı sıra çok sayıda STK temsilcisi de katıldı. Toplantıda Rojava'da yaşanan gelişmelere dikkat çeken Komisyon üyesi Hüseyin Durmaz, "Rojava'da yaşayan halkımız büyük sıkıntılar içerisinde. Bizlerde Kuzey Kürtleri olarak orada yaşayan insanlarımıza bir nebze de olsa el uzatmak amacıyla Diyarbakır merkezli olarak bir koordinasyon ve tüm bölge illerimizde de bu koordinasyona bağlı olarak komisyonlar oluşturduk. Her il kendi çapında komisyonlar aracılığıyla yardım malzemelerini toplamakta ve bu koordinasyon vasıtasıyla Rojava halkına ulaştırma çabasında içerisindeyiz" dedi. 

oluşturulan Komisyon'da yer alan Diyarbakır Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Şilan Elmas ise, Suriye'deki iç savaştan kaynaklı yaşanan katliamların devam etmesine rağmen uluslararası güçlerin bu katliama karşı sessiz kaldığına dikkat çekti. "İnsanlıktan çıkmış en ilkel ve vahşi yöntemlerle din ve İslam gibi kutsal değerleri kullanarak gerçekleştirilen bu saldırılar karşısında kahramanca direnen Kürt halkına yönelik her türlü ambargo uygulanmaktadır" diyen Elmas, bu saldırıların "Rojava devrimi"ni boğmaya yönelik olduğuna belirtti. 

'Kampanyaya katılım çağrısı'

Türkiye ve Federal Kürdistan Bölgesi Yönetimi başta olmak üzere tüm bölge ülkelerine, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'ne katliamlara karşı durma ve sınır kapılarının açılması için gerekli hassasiyeti gösterme çağrısında bulunan Elmas, tüm kesimlere de Rojava halkıyla dayanışmak amacıyla yapılan kampanyalara katılmaya davet etti. Elmas, Rojava halkını yalnız bırakmayacaklarını ve dayanışma içerisinde olacaklarını dile getirerek, bu amaçla 13 Eylül'e kadar devam edecek olan ve ilaç ve medikal malzemelere dönüştürülmek üzere toplanacak olan parasal yardım kampanyası başlattıklarını aktardı. Bu kapsamda iki farklı bankada hesapların açıldığını söyleyen Elmas, yine tüm BDP'li belediyelerin sosyal çalışma alanlarında ve şantiyelerinde, BDP il ve ilçe binalarında ve mahalle meclisi çalışma yerlerinde ayni gıda yardımlarının kabul edildiğini belirtti. Elmas, son olarak yarın Keçiburcu'nda BDP eş genel başkanlarının da katılımıyla yapılacak olan insan zinciri eylemine katılım çağrısı yaptı. 

Rojava için başlatılan kampanya kapsamında oluşturulan banka hesapları şunlar: 

* Hesap No:Ziraat Bankası Diyarbakır Şubesi 550 4220-5004 Iban TR 55 0001 000091 550422205004 

* İş bankası Diyarbakır Sur Şubesi Hesap No:8302-129968 Iban TR 65 0006 400000183020129968 - DİHA

Editör: Wan Haber