Göreve geldikten sonra oluşturduğu yeni üyeler ve yaptığı çalışmalarla adından söz ettirmeyi başaran Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan ve beraberindeki heyet Bölge Gazetesi’ni  ziyaret etti. Gazetenin  Sahibi Cafer Karakoç ve Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş ile sıcak bir sohbet gerçekleştiren Rasim Aslan, görevde bulunduğu süre zarfında yaptığı çalışmaları anlattı.


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Aslan, gazeteciliğin şerefli bir meslek olduğunu dile getirdi. Aslan, “Gazetecilik doğruluğun, dürüstlüğün, tarafsızlığın ve toplumu aydınlatmanın en temel gereksinmelerinden biridir. Toplumumuzun geleceği için her zaman aydın ve parlak kalemlere ihtiyaç vardır. İlimizde de gazeteciliğin mimarlarından Bölge Gazetesi imtiyaz sahibi Cafer Karakoç gibi değerli ve usta kalemlerin kendinden sonra gelen meslektaşlarına her zaman örnek davranışlarıyla pek çok usta kalemler yetiştirerek ilimizdeki gazeteciliğin ulusal düzeyde dereceye girecek kadar üst seviyelere ulaşmıştır. Böyle bir günü kutlarken şunu da unutmamalıyız. 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşadığımız iki büyük depremde görevleri başında hayatlarını kaybeden DHA muhabirleri Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz’ı ve daha önce vefat eden Aziz Aykaç’ı da rahmetle anıyorum. Gazetecilik mesleğinin ne kadar fedakârlık isteyen ve ne kadar zor bir görev olduğuna toplum olarak şahit oluyoruz. İlimizde yerel ve ulusal düzeyde hizmet veren tüm gazeteci, basın mensubu, muhabir, yazar ve internet medyası çalışanlarının bu güzel gününü kutluyoruz” dedi.


Bölge Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cafer Karakoç ise Rasim Aslan gibi siyasetçilere herkesin sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Rasim Aslan’ı çok uzun yıllardır yakinen tanıyorum. Kendisi şerefi ve onuruyla birçok kurumda hizmet etmiş biridir. Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nden tunun da, Sümer Kundura Fabrikası’na kadar farklı alanlarda hizmet vermiştir. Yine uzun süre sendika başkanlığı yapmıştır. Bugüne dek her zaman için görevini layıkıyla yapmış ve her zaman için dürüstlüğüyle büyük bir övgüye mazhar olmuştur. Şimdi kendisi Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanlığı yapıyor ve ben kendisinin çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Allah yardımcısı olsun. Ben de bu ziyaretlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Editör: Wan Haber