Koronavirüsün yayınlaşmasıyla eğlence ve spor yerlerine kısıtlama getirildi. Kış dönemin başlaması pandemi de evlerinde boğulan milyonlarca insan için belki de nefes kaynağı olacak. Kış sezonun başlamasıyla Uludağ, Kartepe, Kartalkaya, Erciyes ve Palandöken gibi kayak merkezleri ön plana çıkarıldı. Bu kayak merkezlerini tercih eden herkes için tüm salgın tedbirleri alındı.

Bu salgın süreci tirizim sektöründe kış ayları verimli geçiyor. Kayak merkezine talep yoğunluğu sektör temsilcilerini son derce memnu ediyor. Uludağ, Kartalkaya, Kartepe, Erciyes, Ilgaz, Palandöken ve Sarıkamış’ta alınan tüm tedbirler çerçevesinde otellere büyük talep yağıyor. Gerek tatile gidenler olsun gerek orda çalışanlar olsun koruyucu kıyafetler, maske ve dezenfektan  dağıtılıp her türlü tedbirlileri almaktalar.

Pandemi sürecine rağmen palan döken kayak merkezleri turistlere büyük moral veriyor.

Eğlence tarafı güzel fakat palan döken bir yanda da cepleri yakıyor.

“ Nitekim tek çocuklu bir ailenin 4-5 günlük tatil için Uludağ’da 12 bin ila 14 bin lirayı, Kartepe’de 10 bin ila 12 bin lirayı, Kartalkaya’da 10 bin ila 11 bin lirayı, Erciyes’te 9 bin ila 10 bin lirayı, Ilgaz’da 8 bin ila 9 bin lirayı, Palandöken’de 7 bin ila 8 bin lirayı, Sarıkamış’ta 6 bin ila 7 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Tur firmaları da oteller de indirim kampanyaları uygulamıyor. Doğal olarak cepler yanıyor.”

Editör: Wan Haber