Zabıta noktasının açılışını yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, şehitlerin isimlerinin yaşatılmasının önemli olduğunu belirterek, “Bugün burada Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğümüze bağlı Şehit Ömer Halisdemir Zabıta Noktasının açılışını gerçekleştiriyoruz. Abdurrahman Gazi, İstasyon, Altıntepe ve Beyüzümü mahallelerimizin ortası sayılabilecek bir noktada 15 Temmuz şehidimiz Ömer Halisdemir’in adını yaşatacağız” dedi.

Yapılan çalışmalarda gerek ülkemizin gerekse de Van’ın önemli değerleri ve şahsiyetlerinin unutulmaması gerektiğini savunan Başkan Özgökçe, “Bizler de bu önemli çalışmalarımızı yaparken, bu önemli değerlerimizin burada unutulmaması için isimlerini yaşatıyoruz. Bu noktada ismini yaşattığımız Şehit Ömer Halisdemir, Türkiye’nin bağımsızlığı ve milli iradenin tecellisinin müsebbiplerindendir. Bu yüzden de birlik ve beraberliğimizi daha ileri taşıma adına bu isimleri yaşatmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

3-969.jpg

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan menfur saldırıda şehit olan Soner İdil’in de isminin yaşatılacağını sözlerine ekleyen Özgökçe, “Bizler inşallah diğer şehitlerimizin de isimlerini Van’ımızda ve Tuşba’mızda bir bir yaşacağız. Önemli olan insanlarımızın bu isimleri her an hatırlayarak ona göre hayatlarına yön vermesi ve Türkiye’nin de Halep gibi olmaması, orada yaşananların ülkemizde yaşanmaması adına mücadele edilmesidir” diye konuştu.
Tuşba zabıtasının bu noktalarla daha hızlı ve etkin halka hizmet edeceğinin altını çizen Özgökçe, 2017 yılının ilkbahar aylarında hizmet binasının yapımına da başlanacağını ifade etti.

Açılış programına AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdür Nuri Bekiroğlu ile zabıtalar atıldı.

Açılışın ardından Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe ve beraberindekiler zabıta noktasını gezerek incelemelerde bulundu. İHA

Editör: Wan Haber