Halk TV ve Müjdat Gezen, Nilhan Osmanoğlu Vatansever'e tazminat ödeyecek.

Osmanlı padişahı 2.Abdülhamid'in torunu olan Nilhan Osmanoğlu Vatansever ile ilgili yaptığı açıklamalardan kaynaklı sanatçı Müjdat Gezen ve Halk TV tazminat ödeyecek.

''EDEP VE HUKUK DIŞI SÖZLER''

Nilhan Osmanoğlu Vatansever'in avukatı İstanbul 27. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde davalıların canlı yayında hukuk ve edep dışı sözleri ile Vatansever'in hakları saldırıya uğradığını ve davanın kabulüne karar verilmesini talep etti.

Sanatçı Müjdat Gezen ile gazeteci Yılmaz Özdil'in avukatı ise söz konusu olayla ilgili müvekkillerinin güldürü ve mizahi yolu ile basın ve ifade özgürlüğü kapsamında açıklamalar yaptığını ifade ederek davanın reddini talep etti.

Halk TV avukatı da, davacının güncel ve haksız bir talebi olan Galatasaray Adası ile ilgili mülkiyet iddiasının tartışıldığını, davacının bu sebeple kendisine gelebilecek olan eleştirilere katlanma yükümlülüğünün olduğunu ve yapılan bu değerlendirmelerin basın özgürlüğü çerçevesinde olduğunu kaydetti.

Halk Radyo TV ve Yayıncılık AŞ ile sanatçı Müjdat Gezen'in faizi ile beraber olmak koşuluyla 20 bin lira manevi tazminat ödemelerine karar kılan mahkeme, gazeteci Yılmaz Özdil'e ise gerekçesini sonradan açıklamak üzere reddetti.

Ayrıca sanatçı Müjdat Gezen'in 9 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapsi isteniyor.(HÜR HABER)

Editör: Wan Haber