En az 132 kişinin ölümüne yol açan ve hızla yayılan koronavirüs nedeniyle Çin'de hem maske kıtlığı yaşanıyor, hem de halk arasındaki panik artıyor. Çin halkının bu koşullar altında virüsten korunmak için başvurduğu bazı yöntemlerse çaresizliğin boyutunu gözler önüne serdi.

11-030.jpg

Havalimanlarında bazı Çinliler, solunum yoluyla bulaşan virüsten korunmak için başlarının üzerine poşet ve pet şişe geçirmiş halde görüntülendi.

BBC için Çin'de kameramanlık yapan gazeteci Edward Lawrence'ın paylaştığı bir karede, bir havalimanındaki kadın hem maske, hem de plastik poşetle görünüyor.

Çin'de şu an yüz maskesi takmayan yolcuların herhangi bir toplu taşıma aracına binmesine izin verilmiyor.

12-026.jpg

 

Ancak birçok kentte de maske kıtlığı yaşanıyor. The Guardian gazetesinin yayınladığı görüntülerde, Jiujiang'daki bir fabrikanın dışında insanların maske için birbirleriyle yarıştığı görülüyor.

Twitter'da paylaşılan görüntüler, insanların kafalarında plastik pet şişelerle gezdiğini ya da bedenlerinin etrafına plastik poşetler geçirdiğini gösteriyor. Bir taksici ise ön koltuk ve arka koltuğu kartonla ayırmış.

Hong Kong'dan gelen görüntülerde ise marketlerin neredeyse yağmalandığı, rafların bomboş kaldığı görülüyor. Bu arada Çin'e bağlı yarı özerk Hong Kong yönetimi de bir dizi önlem açıkladı ve iki ülke arasındaki geçişleri sınırladı. Çin ile Hong Kong arasındaki uçak seferleri yarıya indirildi, Çin anakarasına yapılacak seyahatlere izin verilmeyeceği de duyuruldu.

Öte yanan Çin'in futbol federasyonu da Çin Süper Ligi de dahil olmak üzere ülke çapındaki bütün futbol maçlarının askıya alındığını açıkladı. HABERLER

13-015.jpg

Editör: Wan Haber