Van'da gece yarısı mahallelerde halkın evlerinin önüne Kürtçe-Türkçe "Hani Belediye" başlıklı Van Belediyesi'ni karalayıcı broşürler bırakıldı. Broşürlerin kime ait olduğuna ilişkin hiçbir bilgi yer almazken, broşürde yer alan fotoğraflar AKP dönemine ait internetten indirilen görüntülerden oluşuyor.  Provakasyon amaçlı dağıtılan broşürde AKP'li Gevaş Belediyesinin çamurlu yolları Van Belediyesi'ne mal edildi. Konu ile ilgili konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer "Bunların kendilerini savunabilecekleri bir iradeleri olsaydı bu kimliklerini gizlemezlerdi" derken BDP Eş Başkanı Musa İtah ise, "Bunlar ahlaki kaideyi tanımadan bu tür şeyleri yapmaya devam edecekler. Bir de broşürleri evlerin önüne koyup kaçıyorlar, biliyorlar ki açık açık yapsalar halkımız bunların yalanlarını yüzlerine vuracaktır" dedi.

 

Seçimlerin yaklaşması ile birlikte Van'da bazı çevreler provokasyon peşine düştü. Van Belediyesi'nin bu dönemini tarihin en başarılı dönemi olarak gösterilmesi, bazı çevreleri derinden rahatsız etmeye başladı. Belediyenin borçları ve yapılan çalışmalarla ilgili daha önce yalan bilgilerle kamuoyunu etkileyemeye çalışan bazı kesimler şimdi de provokasyona başladı.

"Fotoğraflar AKP dönemine ait"

Van'da gece yarısı tüm mahallelerde halkın evlerinin önüne Kürtçe, Türkçe "Hani Belediye" başlıklı belediyeyi karalayıcı broşürler bırakıldı. Broşürlerin kime ait olduğuna ilişkin hiçbir bilgi yer almazken, broşürde yer alan fotoğrafların tamamı geçmiş döneme ait internetten indirilen görüntüler. AKP dönemindeki sokak, mahalle, yol, su ve diğer tüm fotoğrafları internetten indirerek, BDP'li Van Belediyesi'ni sorumlu olarak gösterilen broşürlerde, asfaltın yapılmadığı, su ve kanalizasyon hatlarının çekilmediği, temizliğin yapılmadığı gibi yalan açıklamalara yer verildi. Hatta broşürlerde yer alan bazı fotoğraflar ise başka belediye ve illere ait.

İtah: Halkımız bunların yalanlarını yüzlerine vursun

Konu ile ilgili konuşan BDP Eşbaşkanı Musa İtah, "Belli ki bunların seçim propagandaları bu yalanlar üzerine olacak. Bunlar bu yalan ve iftiralarına devam edecekler. Gerçekçi olmayan şeylerle halkı kandıracaklarını düşünecekler. Bunlar ahlaki kaideyi tanımadan bu tür şeyleri yapmaya devam edecekler. Zaten bu görüntüler Burhan Yenigün dönemine ait görüntüler ve internetten indirilmiş.  Bunlar her yerde yalan söyleyip, bu yalanları ile insanları kandırmaya çalışıyorlar. Bir de gece yarısı gizlice halkımızın evlerinin önüne bu yalanlarını bırakıp kaçıyorlar. Çünkü açık açık yaparlarsa halkın, onların yalanlarını yüzlerine vuracaklarını iyi biliyorlar. Halkımıza çağrımız, bu yalanları yayanların yalanlarını yüzlerine vurmalarıdır"  dedi.

Üçer: Yürekli olsalardı da isimlerini açıklasalardı

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise, "Bunların işi gücü karalamaktır. Herkes eleştiriye açıktır. Ama eleştiri yapan kişi hangi amaçla yaptığını belirtmek zorundadır. Kendi kimliğini belirtmeden bunları yapmak büyük bir sıkıntı yaratır. Bunun adın karalama olur. Keşke bunları yapanlar yürekli olsalardı da isimlerini açıklasalardı. Zaten kendi kimliliklerini gizlemiş olmaları bunun açık bir karalama olduğunu ve kimliklerinin bilinmemesini istediklerinden kaynaklıdır. Kendilerini savunabilecekleri bir iradeleri olsaydı bu kimliklerini gizlemezlerdi. Halkımız gerçeği çok iyi görüyor. Halkımız birilerinin iftira ve karalamalarına asla prim vermeyecektir" dedi.

Van Belediyesi: Yalan ve iftira

Van Belediyesi'nden yapılan kısa açıklamada da şunlara yer verildi; "Van'ın belediye tarihinden bugüne kadar yapılan çalışmaların toplamından daha fazla bu dönemde çalışma yapılmıştır. Kentimizin altyapı, üstyapı ve sosyal donatı alanları ile ilgili yine tarih boyunca en büyük çalışma bu dönemde gerçekleşmiştir. Yapılan çalışmalara tüm halkımız da bire bir şahitlik etmiştir. Yayınlanan fotoğrafların hiçbir gerçeği yansıtmadığı gibi, bu fotoğrafların geçmiş döneme ait olduğunu tüm halkımız bilmektedir. Provokasyon amaçlı ve gece gizlice dağıtılan bu broşürlere halkımızın hiçbir şekilde itibar etmeyeceğini bildirir, kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" dedi.

Broşüre konan fotoğraf Gevaş'a ait...

Bu arada broşürlerde yer alan çorapsız, çıplak ayaklı iki çocuğun çamurda yürüdükleri görüntülenen  fotoğrafın "Van Gevaş Belediyesi halkı canından bezdirdi" başlıklı habere ait olduğu ortaya çıktı. Bu fotoğraf kesilerek Van Belediyesi'ne mal edilirken, bu fotoğraf broşürde "Çamur içindeki çocuklar" başlığı ile verildi.

Editör: Wan Haber