İstanbul Beyoğlu'ndaki 68 yıllık İnci Pastanesi'nin kapatılmasından sonra Bursa'nın tarihi mekanlarından olan Mahfel'in de kapatılmasını vatandaşlar çay içerek protesto etti.
Profiterolü ile meşhur 68 yıllık İnci Pastanesi'nin ardından Bursa'nın tarihi çay bahçelerinden biri olan 150 yıllık Mahfel'in kapatılmasını muhtarlar protesto etti. Mahfel'in önünde toplanan yaklaşık 25 muhtar, 150 yıllık tarihi çay bahçesinin tekrar açılmasını istedi. Yetkililere sitemde bulunan muhtarlar, Mahfel'in tekrar açılması için tarihi kahvenin önünde çay içti.
Muhtarlar adına konuşan Namazgah Muhtarı Nedim Serbastoğlu, "100 seneyi aşkın tarihi olan Mahfel'in satılmasını istemiyoruz. Yıldırım ve Osmangazi muhtarları olarak Mahfel'in önünde toplandık. Mahfel'in tekrar halkın kullanabileceği bir yer olarak kalmasını istiyoruz. Eski tarihi dokusuyla burasının tekrar faaliyete geçmesi gerekir. İnsanlar Mahfel'in sonunu merak ediyor. Yetkililerin bu meseleyi sahiplenmeleri lazım. Doğup büyüdüğümüz yerde tekrar eşimizi dostumuzu burada ağırlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.
(AF-MŞ)

08.12.2012 12:41:36 TSI

Editör: Wan Haber