İkinci el bir araba almak ya da satışını gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar, yakından takip ediyorlar ikinci el araç piyasası ile ilgili fiyat değişikliklerini. Araç almak isteyen vatandaşlar, fiyatların çok yüksek olmasından şikayetçi olurken arabasını satmak isteyen vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasını isterler. Yani ikinci el araçların fiyatlarının azar azar dahi olsun düşmesini arzu etmezler.

Galericilerden gelen ortak açıklamaya göre “İkinci el araç piyasasında durgunluk yaşandığını belirtirken fiyatlarda ufak bir düşme meydana geldi fakat sene sonunda bayiler sıfır arabalar için çeşitli indirim kampanyalarını düzenleyecekler Bu kampanyaların ikinci el araç fiyatlarını aşağı doğru çekme şeklinde netice ortaya çıkarmasını beklemekteyiz.” Şeklinde konuştu.

Pandeminin başlarından itibaren ikinci el araç fiyatları abartılı bir şekilde yükseldi. İkinci el araçların fiyatlarını döviz kurları da etkileyebilmektedir.

Sıfır araçların fiyatları, önümüzdeki birkaç gün içerisinde daha da indirim kampanyalarından dolayı düşüş yaşayacaktır. Bu durum, tüketicilerin ya da kendine araba almak isteyen kişilerin çok pahalı olan ikinci el araçları almak yerine daha çok sıfır, fakat indirimden yararlanmış araçları almaktan yana olacaktır.

Sıfır araçların fiyatları iniş yaşarsa ikinci el piyasası da bir fiyat indirimine gidecektir. İkinci el araç fiyatlarını biniciler yükseltmektedir. Eskiden sıfır bir araba alındığında değeri 10-15 bin TL düşerdi. Fakat şuan sıfır araba alan bir kişi arabasını kullandığı zaman bile fiyatı düşmüyor. Satmak istedikleri zaman da internet üzerinden satarak üstüne daha fazla fiyat ekleyerek satışını gerçekleştirebiliyorlar.

“ikinci El Arabalar Da Aşırı Artan Fiyatları İnternetten Satış Yapan Binici Belirliyor”

Bir başka galeri sitesi temsilcisi ise yapmış olduğu açıklamada “Ocak ayında ikinci el araba piyasalarından umutluyuz. Sıfır arabalar zamlı fiyatlarla geleceklerinden dolayı ikinci el piyasası rağbet görmeye devam edecek, sıfır arabalarda kampanya yapmaları ikinci el arabalar da biraz da fiyat bazında olsa düşüş yaşanmasını sağlayacaktır.” Dedi.

Editör: Wan Haber