HPG'lilerin 8 Mayıs tarihinden itibaren geri çekilmeye başlamasıyla birlikte İHD tarafından oluşturulan Geri Çekilmeyi İzleme Komisyonu, Diyarbakır'ın ardından ikinci toplantısını Van'da gerçekleştirdi. KESK Van Şubeler Platformu toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Genel Başkan yardımcıları Serdar Çelebi ve Hasan Erdoğan ile İHD'nin bölgede bulunan şube başkanları ve yöneticileri katıldı. 
Toplantının açılışında sürece ilişkin bir değerlendirmede bulunan Türkdoğan, İHD olarak geri çekilme sürecini kapsamlı bir şekilde takip etmeye ve bu süreçte yaşanan olumsuzlukları tespit etmeye çalıştıklarını dile getirdi. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Türkdoğan, tüm şubelerinin bu hassasiyetle çalışması gerektiğini söyledi. 

Türkdoğan'ın konuşmasının ardından toplantıya katılan komisyon üyeleri, bölgelerinde yaşanan olumsuzlukları ve geri çekilme sürecinde yaşanan sıkıntıları aktardı.

Yapılan toplantının ardından Geri Çekilme Sürecini İzleme Komisyonu, hazırladığı kapsamlı raporu saat 13.00'te düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna duyuracak. DİHA

Editör: Wan Haber