HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Tuğba Hezer, Remzi Özgökçe, HDP Van İl Yöneticileri, HDP Tuşba İlçe Eş Başkanları Hatice Can ve Timur Soyyiğit son günlerde gelişen faşist saldırılar sırasında saldırıya uğrayan Otobüs Firmalarına destek vermek amacıyla Van Otogarına giderek firma yetkilileri ve otogar çalışanlarıyla görüştü.

Burada ilk olarak söz alan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, saldırıların bir merkezden yönetildiğini belirterek, AKP hükümetinin bir akıl tutulması yaşadığını kaydetti. AKP bu saldırılarla 7 Haziran seçimlerinin intikamını almaya çalıştığını kaydeden Botan, Gewer’de asker cenazelerini Kürtlerin sırtladığını ama Kürtlerin kendi çocuklarını Cizre’de toprağa veremediğine dikkat çekti. Filistin’de bir çocuğun öldürülmesine karşı dünyayı ayağa kaldıranların bugün konu Kürtler olunca sustuklarını söyleyen Botan, “İnsanlarımız güpegündüz şehir meydanlarında linç ettirilerek Atatürk büstleri öptürülüyor, 85 yaşında bir insan Ankara’da linç ediliyor. Bundan öte ırkçılık mı olur. Buradan herkesi sağduyuya davet ediyoruz.” Dedi.

Ardından konuşan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer’de, Kürt ve Türk halkının 7 Haziran’da ortaya koyduğu birlikteliğin bazı çevreleri rahatsız ettiğini ve son saldırılarında bu birlikteliği bozmak üzere yapıldığına dikkat çekerek, “Herkes bu konuda duyarlı olmalıdır. Kimse bu birlikteliğimizi bozamayacak.” Dedi.

HDP Van Milletvekili Remzi Özgökçe’de, Kürtlerin 7 Haziran’da 80 milletvekili ile meclise girmesinin AKP’nin psikolojisini bozduğunu belirterek, “Şimdi Kürt halkının seyahat etme hakkı bile elinden alınıyor. Bunlar Kürt halkını mücadelesinden alıkoyamayacak.” Şeklinde konuştu.

Milletvekillerinin ardından konuşan Otobüs Firması yetkilileri de zararlarının çok büyük olduğunu söyleyerek, “Bizler barış isteyen insanlarız. Her gün binlerce insana hizmet veriyoruz. Bizim yolcularımız Türktür, Kürttür, Lazdır, Çerkezdir. Biz asla böyle bir ayrım yapmadık. Ama bize yapılanlar çok üzücü. Herkes sağduyulu olmalı.” Diye konuştu.

Milletvekilleri ardından otogarı dolaşarak esnafla sohbet etti.

4-267.jpg

5-169.jpg

6-094.jpg

7-058.jpg

8-049.jpg

Editör: Wan Haber