15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası açığa alınan yaklaşık 16 bin öğretmenin 6 bin 7’si göreve iade edildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nden hemen sonra açıklanan iade kararları öğretmenlerde buruk bir sevinç yarattı.

Açığa alınanların büyük kısmının Eğitim Sen üyesi olduğuna dikkat çeken sendika Genel Başkanı Kamuran Karaca, “Açığa alınanların 10 bine yakını bizim üyemiz. 5 bin 500 üyemiz geri döndü. 4 bin 500 üyemizin daha dönmesi lazım” dedi.

Eğitim-Sen üyesi açığa alınan bu öğretmenlerin tamamına yakınının 29 Aralık eylemi gibi sendikal faaliyetler dolayısıyla açığa alındığını belirten Karaca, geri dönüş kararında nasıl bir ölçü kullanıldığını anlamadıklarını söyledi.

Eğitim-Sen yetkilileri son durumu değerlendirmek üzere bu hafta Bakan İsmet Yılmaz ile bir görüşme için randevu talep edecek.

ARALIK’TA YENİ İADELER BEKLİYORUZ

Açığa alınan öğretmenlerin durumunu CHP de yakından izliyor. CHP PM Üyesi Yıldırım Kaya, iade edilenlerin soruşturması tamamlanan öğretmenler olduğunu söyledi.

Bakanlık yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi veren Kaya, 8 Aralık’ta yeni iadeler beklediklerini söyledi. Kaya’nın verdiği bilgiye göre, Aralık ayı başında 3 bin kadar öğretmen daha göreve iade edilecek. Aralık ayı bitimine kadar açığa alınan yaklaşık 16 bin öğretmenle ilgili tüm sürecin bitmesi bekleniyor.

Kaynak: Gazeteduvar

Editör: Wan Haber