Sokağa çıkma yasağının verildiği andan itibaren vatandaş panik yaşarken soluğu market ve fırınlarda aldı. Evde malzemesi bulunan ve panik yapmayan vatandaşlar hemen internette gezinerek ekmek yapımı tariflerine baktı ve evde kendi imkanları ile mayasız ekmek tarifi ile ekmeğini pişirdi. İşte binlerce kişinin sevgili Google'de arattığı "Mayasız ekmek nasıl yapılır?" sorusunun cevabı.

Sağlıklı gıdaların başında gelen evde ekmek yapımı için gereken herşey haberimizde...

MAYASIZ EKMEK YAPIMI İÇİN MALZEMELER!

1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1,5 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2,5 – 3 su bardağı un

Üzeri İçin;

Susam
Çörek otu

MAYASIZ EKMEK NASIL YAPILIR?

Yoğurma kabına 2,5 su bardağı unu alınır, üzerine su, süt, sıvı yağ, kabartma tozu ve tuzu ilave ederek hamuru yavaş yavaş yoğurulur.
Daha sonra kalan yarım su bardağı unu ilave edip hamur toplanır. Ele hafif yapışacak kıvamda yumuşak bir hamur elde edilmelidir. Hamuru çok uzun süre yoğurmamaya özen gösterilmelidir, malzemelerin karışıp, toparlanması yeterli olacaktır.
Hazır olan ekmek hamur; yağlanmış ve unlanmış olan, 18 cm çapında yuvarlak bir kalıba veya uygun büyüklükte arzu edilen başka bir kalıba aktılır.
Spatula yardımı ile çok fazla bastırmadan hamur kalıba yayılır.
Üzerine susam ve çörek otu serpilir. Önceden ısınmış 180 derecelik fırında; üzeri güzelce renk alıp, kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Pişen ekmeğin ilk sıcağı çıktıktan sonra, dilimleyip servise sunulur.

Editör: Wan Haber