Eskişehir Devlet Hastanesi'nde, yakınına rapor vermediği gerekçesiyle kadın doktorun darp edilmesi Sağlık-Sen ve Tabip Odası üyeleri tarafından protesto edildi. Darp edilen kadın doktorun ise 7 gün iş göremez raporu aldığı bildirildi.
Eskişehir Sağlık-Sen ve Tabip Odası üyeleri, Eskişehir Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde toplanarak, önceki gün yakınına rapor vermediği gerekçesiyle Dr. E.K.'nın darp edilmesini protesto ettiler. Sağlık çalışanlarının son günlerde maruz kaldıkları sözlü ve fiili şiddetin boyutlarının artarak devam ettiğini belirten Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdülbaki Tekin, bu durumun ürkütücü ve endişe verici olduğunu söyledi.
Tekin, sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu aktararak, "Dr. E.K. rapor vermediği için erkek bir şahıs tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğradı. Hiçbir insani ve ahlaki tarafı olmayan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, faillerin cezalandırılmasını istiyoruz. Her kim tarafından yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili hain saldırılar, aslında sağlık çalışanlarına değil, insanımızın topyekun sağlığına yapılmış, bilinçsiz, kabul edilemez ve affedilemez çirkin hareketlerdir" dedi.
Eskişehir Tabip Odası Başkanı Bülent Nazım Yılmaz ise, saldırıyı kınayarak, "Hekime yönelik şiddetle ilgili yapılan açıklama yapmaktan üzüntü duyuyoruz. Hekimlerin çalışma şartları çok zorlu. Hekimler büyük bir sorumluluk altında görev yapıyorlar, ama buna rağmen hekime yönelik hürmetsizlik giderek artıyor. Hekime yönelen şiddette cezalandırma yöntemleri yetersizdir. Bütün bunları kınıyoruz" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından sağlıkçılar olaysız şekilde dağıldı.
(KÇ-MŞ)

20.02.2013 15:03:39 TSI

Editör: Wan Haber