Zonguldak’ta MFA Kocayusuf Maske Fabrikası Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kuraklık sorununa dair önemli açıklamalarda bulundu.

“Salgınla beraber dünyanın en gelişmiş ülkeleri dahil her yerde maske savaşının olduğunu ve ciddi solunum cihazı kıtlığının yaşandığı bir dönemde biz birinci sınıf sağlık hizmetini ücretsiz bir şekilde sunduk” diyen Erdoğan, “100 euro, 150 euro'ya maske satan ülkeler var. Ancak bunu ücretsiz yaptık. Sağlık alanında acil ihtiyaç duyulan birçok konuda hızlı çözümler ürettik. Maske, koruyucu ekipman gibi çok sayıda projeyi yerli imkanlarla hızlandırdık” dedi.

KURAKLIK KRİZİ
Kuraklığın olduğu bölgelerde hasar tespit çalışmalarının ardından çıkacak sonuçlara göre çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuraklık Sigortası'nda TARSİM devlet desteğini önümüzdeki yıla özel yüzde 70'e, hasar ödeme oranını yüzde 80'e çıkarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, kuraklıktan etkilenen buğday, arpa, yulaf, çavdar, nohut ve mercimek çiftçilerine verim kayıplarına göre dekara 100 liraya kadar doğrudan ödeme yapacağını sözlerine ekledi.

SANATÇI VE TİYATROCULARA DESTEK
Sanatçı ve tiyatrocularına da destek verileceğini duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Pandemiden dolayı ortaya çıkan kısıtlama nedeniyle zor günler yaşayan sanatçılarımıza sahip çıkıyoruz. 31 bin sanatçıya 250 milyon liraya varan destek vereceğiz. Ayrıca sorunlu bir zaman yaşayan tiyatro sektörüne de 25 milyon lira tutarında turne desteği vereceğiz" diye konuştu.
Canlihaber

Editör: Wan Haber