9 gün aralıksız yükselen dolar endeksi ticaret savaşlarından gelen görüşme haberleri ile düşüşe geçti. Dolar endeksi düşerken gelişen ülkeler para birimleri TL de dahil olmak üzere pozitif ayrıştı.

Özellikle son haftalarda dalgalanmaya başlayan dolar kurunda seyir ABD - Çin ticaret görüşmelerinden gelen haberlerle tersine döndü.  ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı nedeni ile dolar bir süredir güvenli liman olarak görülüyor. İki ülke arasında 1 Mart tarihine kadar yapılacak müzakerelerdeki pozitif haber akışıyla dolar dün akşam üzerinden itibaren düşmeye başladı.

Dün 5.29'a dayanan kur, ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in Pekin'e gitmesi ve Başkan Şi ile de görüşüleceğini açıklanması, Trump'ın ateşkesteki 1 Mart tarihinin uzatılabileceğini açıklamasıyla düşüşe geçti.

Dolar 13 Şubat sabahında 5.24'den işlem görürken Euro ise 5.95'den alıc buluyor. Piyasalarda küresel ticaret savaşına ilişkin görüşmeler, S&P'nin Türkiye raporu, işsizlik ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyareti izlenecek.

Saat 09:00'da dolar, euro ve sterlin (internet Haber)

ekran-resmi-2019-02-13-09-fuzo.png

Editör: Wan Haber