Van’a yaklaşık 75 kilometre, Çatak ilçe merkezine ise 5 kilometre uzakta bulunan Kanispi Şelalesi, bazı fotoğrafçılar tarafından çekilen görüntülerde adeta bir kediyi andırıyor.

Söz konusu görüntüyü görenler, ilk başta söz konusu fotoğrafa photo-shop(fotoşop) yapıldığını zannediyor, ancak söz konusu görüntüyle oynanmadığını fark ediyorlar.

Söz konusu şelale özellikle Nisan ve Mayıs aylarında çok coşkulu akıyor. Eylül-Ekim aylarıyla birlikte azalan ve sonraki aylarda kuruyan Kanispi Şelalesi, yerli ve yabancı binlerce turisti kendisine hayran bırakıyor. Şelalenin yanında mesire alanları ve alabalık tesisleri de yer alıyor.

Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra, bölge halkı da özellikle Mayıs-Haziran-Temmuz aylarında bu bölgeyi mesken ediniyor. Kanispi Şelalesi bir diğer adıyla Beyaz Şelale, ‘çağlayan’ olarak da adlandırılıyor.

Şelalenin çok coşkulu aktığı dönemlerde değil de, biraz azalmaya başladığı dönemlerde adeta Van Kedisi’ni andırır bir görüntüye büründüğü, fotoğraflarda da net şekilde ortaya çıktı.

Sütbeyazı rengiyle herkesin ilgisini çeken şelale, yazın karpuz çatlatan buz gibi suları ile meşhur. Vatandaşlar ise söz konusu şelalenin daha iyi tanıtılmasını istiyor.

Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber