Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının kilit ismi, ödülünü dönemin başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş, dönemin ekonomi bakanı Nihat Zeybekci ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden almıştı.

ZEYBEKCİ TANIMIYORMUŞ

21 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen törenden yansıyan fotoğrafa yönelik eleştiriler üzerine, aylarca Türkiye’nin gündeminden düşmemiş Zarrab’ı tanımadığını ileri süren Zeybekci, “Adı geçen şirketin yönetim kurulu başkanını daha dün gördüm, simaen de bilmem. Ben ekonomi bakanı olarak ilk kez gördüğüm bir şahıstan, vicdanen de rahatsız olmadım” demişti.

KURTULMUŞ RAHATSIZ OLMUŞ...

Benzer bir savunma yapan Kurtulmş da çok üzüldüğünü söyleyerek, “Hayatımda hiç görmediğim isimle orada oldu bittiyle karşılaştık” demişti.

Ödül töreninde Reza Zarrab’a ödül vereceğini önceden bilmediğini de savunan Kurtulmuş, “Bu arkadaşa ödül verileceğini önceden bilseydim o karede bulunmazdım. Bu karenin ortaya çıkmasından en çok ben rahatsız oldum. Durum ‘de facto’ olarak gelişti” diye konuşmuştu.

Kurtulmuş, “Vicdanen neden rahatsız oldunuz?” sorusuna ise yanıt vermemişti.

Kaynak: diken.com.tr 

Editör: Wan Haber