Tatil için geldiği İstanbul'da kaybolan ABD vatandaşı Sarai Sierra, kayıp insanları da yeniden gündeme getirdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre sadece İstanbul'da toplam 2 bin 922 kişi hakkında kayıp başvurusu bulunuyor.
Tatil ve fotoğraf çekimi için yola çıkan ve İstanbul'da bir anda ortadan kaybolan ABD vatandaşı Sarai Sierra, İstanbul polisini harekete geçirdi. Sierra'nın ailesinin endişeli bekleyişi sürerken, kayıp ihbarı üzerine başta New York polisi ve FBI yetkilileri geniş çaplı soruşturma başlattı. ABD yetkililerinin Türk yetkilileri ile görüşmesi üzerine başta Asayiş Şube Müdürlüğü olmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü hummalı bir çalışma başlattı. Sierra'nın bulunması için özel ekip kuran İstanbul polisi, gelen en ufak ihbarları dahi titizlikle inceliyor.
Öte yandan, Sierra'nın kaybolması İstanbul'da kaybolan diğer insanları da yeniden gündeme getirdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün resmi web sitesinde yer alan kayıp kayıtlarına göre, sadece İstanbul'da 2 bin 922 yerli ve yabancı kişinin kayıp olduğu dikkat çekiyor. Kaybolan kişilerin çoğunluğu Türk vatandaşlarından oluşurken, kayıtlar arasında başta Somali olmak üzere birçok ülkeden insanlar yer alıyor. Polis, kayıp şahısların bulunması için oluşturduğu "Kayıp Albümü"nü emniyetin resmi wep sitesinde paylaşıyor. Oluşturulan albümde kayıp şahıslara ait fotoğraf ve bilgiler paylaşılarak, bulunması için vatandaş desteği alınıyor.
(AS-ÖFA-CC-Y)

02.02.2013 16:21:34 TSI

Editör: Wan Haber