İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile LGS ve YKS sınavlarının olduğu günlerde 81 il için kısmi sokağa çıkma yasağının uygulanacağı açıklandı. 

MARKET, MANAV, TATLICI AÇIK OLACAK
Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak saatlerde fırın, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlı üretim ve satışı yapılan iş yerleri açık olacak. Vatandaşlar, ikametlerine en yakın fırın, unlu mamul ruhsatlı iş yerleri, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ile tatlıcılara gidip gelebilecek. 

81 ilde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağından bu kişiler muaf tutulacak!

BELİRLENEN AKARYAKIT İSTASYONARI MUAF TUTULACAK

İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri, zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesini sağlayacak kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler, belirlenecek akaryakıt istasyonları, lastik tamircisi, doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler, oteller ve konaklama yerleri, gıda, temizlik ve ilaç gibi sektörlere ambalaj sağlayan üretim tesisleri açık olacak. 

81 ilde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağından bu kişiler muaf tutulacak!

ADAYLAR İLE BİR YAKINLARINA SERBEST
İçişleri Bakanlığı'nın gönderdiği genelgeye göre; gerek LGS gerekse YKS sınavlarına girecek adayların sınav binasına ulaşımlarının toplu taşıma ile sağlanması halinde kendilerinin yanı sıra bir yakını, özel araçlarla gelinmesi halinde ise araç sürücüsü ile birlikte bir yakını sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.

UÇAK VE OTOBÜS BİLETİ BULUNANLARA YASAK YOK

Şehirlerarası toplu ulaşım araçlarından (uçak, otobüs, tren, vapur, feribot vs.) biletleme yapmış olanlar sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.

81 ilde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağından bu kişiler muaf tutulacak!

20 HAZİRAN'DA 09:00 - 15:00 ARASI DIŞARI ÇIKILMAYACAK

20 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) günü, saat 09.00 ile 15.00 saatleri arasında istisnalar hariç olmak üzere 81 ilde vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak.

GELECEK HAFTA CUMARTESİ VE PAZAR UYGULANACAK

27 Haziran Cumartesi ve 28 Haziran 2020 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak, sınavın sorunsuz bir şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla;cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında ve Pazar günü 09.30 ile 18.30 saatleri arasında istisnalar hariç olmak üzere 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Editör: Wan Haber