Ocak sonu ya da şubat  ortasına  kadar  Torba  Yasa'ya bir madde eklenerek ya da Bakanlar Kurulu kararı  ile  kadro  izni çıkacak

Kamuda sayıları 600 bine yaklaşan taşeron işçilere  kadro  yolu açıldı. Edinilen  bilgiye  göre  konu , Ekonomi  Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) görüşüldü ve  karara   bağlandı .

Ocak sonu ya da şubat başında taşeron işçilerin  kadroya  alınması planlanırken bunun için gerekli olan  yasal  düzenlemenin ya  Torba  Yasa'ya  konularak  ya da Bakanlar  Kurulu   kararı  ile gündeme  geleceği  öğrenildi .

Yıllardır tartışma konusu olan kamuda çalışan taşeron işçiler ile ilgili, yerel seçimlere 3 aydanaz bir süre kala ciddi bir adım atılıyor. Kamuda çalıştığı halde kamudaki haklardanyararlanmayan taşeron işçilerle ilgili pazarlıklar uzun süredir devam ediyordu. 

KIDEMLERİ NE OLACAK?
Bu işçilerin bir bölümü taşeronun değil kamunun işini yaptıklarını öne sürerek dava açmış ve büyük çoğunluğu da bu davaları arka arkaya kazanmıştı. İşte dava açıp kazananların kamudakadrolu olarak işe alınacağı konuşulurken, tamamı için böyle bir çalışma gündeme geldi. 

Kamuda  sağlık ,  temizlik ,  güvenlik  ve dağıtım  alanlarında   çalışan  taşeron işçilerin  kadroya  geçişi sırasında birikmiş kıdemlerinin ne olacağı ise henüz netlik  kazanmadı . Geçişin kıdem tazminatları  ile mi yoksa, kıdemler silinerek mi  yapılacağı   konusunda   görüşmeler  sürüyor. Kamu ciddi bir yük olarak gördüğü kıdem  tazminatlarını  üstlenmeme eğiliminde. AJANSLAR

Editör: Wan Haber