Türkiye’de ekonomik istikrar kalkanı paketi dahilinde tüketicilere verilmekte olan bireysel temel ihtiyaç destek kredisini sunan Bir Başka banka Ziraat Bankası olmaktadır. Pandemi dönemi sebebiyle azalan veya ekonomik problem yaşayan yurttaşlarımızın problemlerini gidermek ve temel gereksinimlerini karşılamak amacıyla verilen bu kredi, oldukça uygun faiz oranları ile 6 ay boyunca geri ödemesiz bir şekilde tüketicilere sunulmaktadır.

Ziraat Bankası Temel İhtiyaç Kredisi Özellikleri Nelerdir?

Koronavirüsü salgını insan hayatını ve ekonomiyi olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, koronavirüsü salgınının bu olumsuz etkilerini en aza indirmek maksadıyla almış olan koronavirüs önlemleri dahilinde Ziraat Bankası aracılığı ile sunulan bireysel temel destek ihtiyaç kredisi özellikleri mevcuttur.

  • Ziraat Bankası temel ihtiyaç kredisi yüzde 0,46 gibi oldukça düşük bir faiz oranı ile kullanılmaktadır. Bu faiz oranı, bütün tutarlar ve vadeler açısından aynı olup değişmemektedir.
  • Vatandaşlar, Ziraat Bankası’ndan bu krediyi 36 aya varan vadeli seçenekler ile kullanabilirler. Üstelik 6 ay boyunca geri ödemesiz bir şekilde kullanılabilir. Bu durumda toplam vade 30 ay üzerinden değerlendirilecektir.
  • Bu kredinin hayat sigortası masrafları olmadan da kullanılması mümkündür. Dosya masrafı ya da Kredi Garanti fonu Komisyonu masrafları alınmaktadır. Bu iki masrafın toplamı ise genel itibarıyla kredi tutarının %1,10’u kadar olmaktadır.
  • Ziraat Bankası’nın vatandaşlara kullandırılmış olduğu bu kredinin aylık eşit taksitler şeklinde alınması da mümkündür. Ödeme günü ise tüketicilerin bir ay içerisinde belirlemiş oldukları herhangi bir gün yapılabilir.
  • Vatandaşlar, 3000 TL’den 10000 TL' ye kadar Ziraat Bankasından kredi çekebilir.

Vatandaşlar Hangi Kanallardan Ziraat Bankası Temel İhtiyaç Kredisi Başvurusu Yapabilir?

Ziraat Bankası’nın bahsi geçen kredisine başvuru yapabilmek amacıyla internet bankacılığı kanallarından, mobil bankacılık uygulamalarından veya web sitesinde bulunan başvuru formları kullanılarak gerçekleştirilebilir. Online uygulamalardan başvuru yapılmasının maksadı banka şubelerinde sıra olunmasının halk sağlığını tehlikeye atması riskinin bertaraf edilmesidir. Bu nedenle vatandaşlar oturdukları yerden İnternete erişim sağladıkları herhangi bir mobil cihaz uygulamaları üzerinden yukarıda sayılan mobil bankacılık uygulamalarından, internet bankacılığı uygulamaların, ya da web siteye erişim sağlamak suretiyle kredi başvurusunda bulunabilir.

Editör: Wan Haber