Meb atama şartları neler? Meb atama şartları değişti mi? MEB atama şartları değişti mi? İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü kadrolarına atama şartları neler?

MEB atama şartları değişti mi? İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü kadrolarına atama şartları neler?

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü atama şartlarında değişiklik olacağına dair çıkan haberler, büyük bir merak uyandırdı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın il milli eğitim müdürü yardımcısı ve ilçe milli eğitim müdürü kadrolarına ataması yapılacak olan adaylar konuyla yakından ilgilenmeye ve doğru habere ulaşmak için arama yapmaya başladı. Peki MEB atama şartları değişti mi? Yeni başvuru şartları neler? İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü kadrolarına atama şartları neler?

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA ŞARTLARI NELER?

Resmi Gazete’de yayınlanan habere göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan il milli eğitim müdür yardımcısı ve ilçe milli eğitim müdürü atamaları için gerekli olan başvuru şartlarında değişiklik yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in Resmi Gazete’de yayınlanması üzerine, atama bekleyen adaylar, düzenlenen şartların ne olduğuna yönelik yoğun bir araştırma yapmaya başladı.

Değişiklikle birlikte söz konusu yönetmeliğin 23. maddesi yeniden düzenlenerek, bazı noktalarda farklılıklar oluşturuldu. Yapılan değişikliğe göre; il milli eğitim müdür yardımcısı ve ilçe milli eğitim müdürü kadrolarına atanacak olan adaylarda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 68. Maddesinin (B) bendinde öngörülmekte olan şartların yanı sıra eğitim kurumu müdürlüğü görevinde en az 4 yıl, şube kadrolarında ise en az 2 yıl ya da bu fıkrada sayılan görev ve kadrolarda toplam 4 yıldız az olmamak üzere asaleten görev yapmış olma şartı getirilmiş bulunuyor. Ayrıca ilçe milli eğitim müdürü kadrolarına atanacaklar için öğretmenlikte adaylığın kaldırılmış olma şartı da aranacak olan diğer şartlardan biri olacak.

MEB'den yeni öğretmenler için karar: Hızla sisteme dahil edilecekler MEB'den yeni öğretmenler için karar: Hızla sisteme dahil edilecekler.

kaynak:tgrt haber




 

Editör: Wan Haber