Okulların uzaktan geçilmesiyle beraber dersler online olarak işlenmeye başlandı. Hem öğrenciler hem aileler karne ve takdir teşekkür belgelerinin nasıl verileceğini araştırmaya başladılar. Peki takdir teşekkür karne hesaplama nasıl olacak?

Takdir teşekkür karne hesaplama nasıl yapılır? Birinci dönemin bitmesine az bir süre kalırken e-Okul ile not ortalaması hesaplıyorlar. Devamsızlık süresinin 5 günü geçmeyen öğrenciler ve not ortalaması iyi olan tüm öğrenciler takdir ve teşekkür belgesini almaya hak kazanacak fakat 5 gün devamsızlık süresini geçse notları iyi olmada belge almaya hak kazanmayacak.

Takdir teşekkür hesaplama

‘’İşte, 1 Ekim tarihinde yayımlanan yönetmelik bilgileri;

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, her şekilde başarsız sayılacak ve durumları ailelerine bildirilecektir.

Puan değerleri ve dereceleri

Öğrencilerin sınavda aldıkları puanlar doğrultusunda oluşan performans grafiğine göre, alınacak notlar ve bu notlara karşılık olan dereceler şu şekildedir;

85,00 – 100 puan aralığı pekiyi,

70,00 – 84,99 puan aralığı iyi,

60,00 – 69,99 puan aralığı orta,’’

Editör: Wan Haber