Koronavirüs salgınından sonra yüz yüze eğitime ara verildi. Uzaktan eğitime geçilerek öğrenciler eğitimlerini online olarak işlemeye başladılar. Hem öğrenciler hem de öğretmenler aşı çalışmalarından sonra ikinci dönem yüz yüze eğitime geçilip geçilmeyeceğini merak etmeye başladılar. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüz eğitimle ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Peki, okullar 15 Şubat’ta açılır mı? Okullar yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak? Hangi sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak?

20 Kasım’da artan vakalar nedeni ile yüz yüze eğitime ara verildi. Öğlenciler birinci önem boyunca uzaktan eğitime davam etti. 22 Ocak Cuma günü uzaktan eğitim sona erecek ve 25 Ocak Pazartesi günü yarıyıl tatili başlayacak. 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyılı 15 Şubat’ta başlayacak. Peki, 15 Şubat’ta okullar açılacak mı?

Yüz yüze eğitim başlıyor mu?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk canlı yayınında yüz yüze eğitime geçiş salgın seyrine bağlı olarak netlik kazanacak.

Bakan Ziya Selçuk, “Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanımız önderliğinde Kabine'nin alacağı kararlara bağlı. Biz aslında çok kontrollü gittik. 15 Şubat'ta okulların açılması ile ilgili ilke kararı var. 15 Şubat'tan 10 gün önce net bir tablo karşımıza çıkar. Türkiye'deki durumun akışı nasıl diye baktığımızda bizim okulları açma hazırlığımız ve salgın seyrinin olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 Bakan Selçuk, yüz yüze eğitime kademeli olarak başlayacaklarını ifade etti.

Editör: Wan Haber