MEB tarafından yapılan  AÖO, AÖL sınavlarının yüz yüze mi yoksa online olarak mı yapılacağı merak edilmeye devam ediyor. MEB 2022 yılı sınav takvimini açıkladı ve sınavların tarihleri belli oldu. 

Açık Öğretim Lisesi sınav tarihi nedir?

AÖO, AÖL sınav tarihleri MEB tarafından açıklandı. Açıklanan takvimde ise 2.dönem için olacak sınavlar 1 Mart tarihi itibari ile başlayacak. Sınav tarihleri ise net olarak 1 Mart günü 09:30 başlayarak 10 Mart günü 23:59'a dek sürecek.

2.dönem sınavları online mı?

Takvimde belirtilen tarihlerin yanı sıra sınavın nasıl yapılacağı da ifade edildi. Sınavlar takvimde belirtildiği gibi online olarak yani e-Sınav şeklinde yapılacak. 

E-sınav nedir?

Ehliyet sınavı veya e-KPSS ya da e-YDS gibi sınavların yapılış şekli olan e-sınav sisteminde öğrenciler belirlenmiş olan okullar içerisinde sınavlarını bilgisiyar ortamı vasıtası ile yapar. 

MEB yaptığı açıklamada ise;

 "e-Sınava katılacak öğrencilerimiz bakanlığımızca belirlenecek binaların e-Sınav salonlarında, bilgisayar ortamında, gözetmen öğretmenler ve kamera gözetiminde oturumlar halinde sınavlara katılacaklardır. (Ehliyet sınavlarında olduğu gibi)" şeklinde konuya açıklık getirdi. 

Haber365

Editör: Wan Haber