İsrail’in yedi ot ahram gazetesi Tahran’da suikast sonucunda öldürülen ünlü nükleer bilimci Muhsin Fahri zadenin İsrail istihbarat servisi Mossad tarafından 2008 tarihinden bu yana takip edildiğini yazdı.

Gazetede derlenen habere göre eski İsrail başbakanı Ehud Olmert, o dönem ABD Başkanı George Bush ile Nisan 2008 tarihinde İran’ın nükleer programının kilit ismi Muhsin Fahrizade ile ilgili görüşme gerçekleştirdiğini de yazdı.

Batı Kudüs’te bulunan İsrail Başbakanlık konutunda gerçekleştirilen görüşmede İsrail başbakanı Olmert’in Amerikan başkanı George Bush’un kulağına yanaşarak, kısık bir sesle “Sayın Başkan! size bir şey söyleyeceğim ve sizden bu konuyu hiç kimseyle hatta CIA Başkanıyla dahi konuşmamanızı isteyeceğim.”  Dediğini ileri sürdü.

Haberin devamında; Bu sözlerden sonra küçük bir ses kayıt cihazı çıkararak, farsça konuşan bir kişinin ses kaydını George Bush’a dinleten Olmert konuşan bu kişinin İran’ın gizli askeri nükleer programı projesinin başındaki Muhsin Fahrizade olduğunu ifade etti.

Haberde Muhsin Fahrizade'nin hayatının projesi olarak adlandırdığı İran’ın geliştireceği nükleer silah ile ilgili konuştuğu ve kendisinden 5 nükleer bomba icat etmesini bir diledikleri Fakat yeterli bütçe ayrılmadığı için şikayet ettiği belirtildi.

İran Lideri Ruhani Suikaste Cevap Verileceğini Söylemişti

Daha önce yine aynı şekilde Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir İranlı komutan (General), Amerika tarafından suikast düzenlenerek öldürülmüştü. Bunun yanı sıra yeni bir gelişme olarak ortaya çıkan nükleer bilimci Muhsin Fahrizade’nin Tahran’da suikast neticesinde öldürülmesinden sonra İran lideri Ruhani bu Suikaste çok sert bir şekilde cevap verileceğini açıklamıştı.

Bundan sonra İran’ın nükleer programı ile ilgili çeşitli ambargo planlarını uygulayan Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail ile işbirliği kurarak hem askeri açıdan hem de nükleer açıdan İran’ı zorda bırakacağı konuşulmaktadır. Diğer taraftan İran’ın suikast sonrasında öldürülen ünlü nükleer bilimci profesörü Muhsin Fahrizade’nin öldürülmesi ile ilgili nasıl bir cevap vereceği merak konusu olmaktadır.

Editör: Wan Haber