WanHaber-Fatma Öztürk

2024-2028 dönemini kapsayan 12’nci Kalkınma Planı Toplantısında yer alan üç pilot bölgeden biri olan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) başlangıç ve istişare toplantısında yer aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün faydalanıcı olduğu Batı Anadolu Kalkınma Ajansı (BAKA), Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Ahiler Kalkınma Ajansı’nın (AHİKA) faaliyetleri yürüteceği projelerde 5 ana madde üzerinde durulacak.

DAKA ve diğer 2 paydaş kalkınma ajansı, 2024-2028 dönemini kapsayan 12’nci Kalkınma Planı kapsamında "İstikrarlı Büyüme, Güçlü Ekonomi", "Yeşil ve Dijital Dönüşümle Rekabetçi Üretim", "Nitelikli İnsan, Güçlü Aile, Sağlıklı Toplum", "Afetlere Dirençli Yaşam Alanları, Sürdürülebilir Çevre" ve "Adaleti Esas Alan Demokratik İyi Yönetişim" başlıkları altında toplanan projelerin gelişim süreçlerine öncülük edecek.

Türkiye'de Akıllı Uzmanlaşma Stratejilerinin Geliştirilmesi ve Uygulanması için Kapasite Artırımı Teknik Yardımı Projesi'nin (CEDIS3) Başlangıç ve İstişare Toplantısında kalkınma ajanslarının kapasitelerinin gelişimi hedeflenecek.

Editör: Ramazan Çetin