İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer Başkanlığı'nda faaliyet gösteren Söke İnsan Hakları Kurulu Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle gerçekleşen çelenk sunum törenine Kurul Başkanı Kaymakam Mehmet Demirezer başta olmak üzere kurul üyeleri bulundu.
10 Aralık İnsan Hakları Günü'nün insanlar tarafından kavranması, bilinmesi, tanınması ve bu hakların savunulmasıyla ilgili farkındalık yaratmak üzere İlçe İnsan hakları Kurulu olarak çelenk sunduklarını belirten Kaymakam Demirezer; ilçede İnsan Hakları Kurul faaliyetlerinin kesintisiz devam ettiğini söyledi.
Vatandaşların şikâyetleri üzerine kurulun tüm başvuruları özenle incelediğini dile getiren İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; "başvurular incelendikten sonra vatandaşımız bilgilendiriliyor. İnsan Hakları ihlali ile ilgili olmayan ancak vatandaşlarımızın yakınması ile ilgili olan konularda ilgili kurumlara iletiliyor ve çözüm isteniyor. İnsan Hakları konusunun özellikle Türkiye için önemini vurgulamak gerekiyor. Çünkü geçmişte ülkemiz çok büyük ithamlarla karşı karşıya kaldı. Çok şükür artık o derecede ithamlarda bulunulmuyor. Bunda gerçekten insan hakları kurullarının büyük rolü olmuştur. Bu kurulların yararına inanıyoruz" dedi.
Söke'de özellikle tüketici hakları konusunda başvuruların oldukça yoğun olduğunu belirten ilçe İnsan Hakları Kurulu Başkanı ve İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; "Başvurular genelde insan hakları ihlali değil de kurum ve kuruluşlardan hizmet alımının kalitesi ile ilgili oluyor. Daha kaliteli hizmet istiyor vatandaşımız, kurumlarda kendilerini bu anlamda dizayn etmek durumundalar. Kurum amiri arkadaşlarımızı zaman zaman bu hususlarda uyarıyoruz" dedi.
Kaymakam Demirezer, 2012 yılı içerisinde insan hakları kapsamında değerlendirilebilecek 5 (Beş) başvurunun olduğunu söyledi.
(LT-MB-İK)

10.12.2012 12:01:27 TSI

Editör: Wan Haber