Gediz Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO), gıda işi yapan işletmeleri "Kayıt" ve "Onay" işlemlerini bir an evvel yaptırmaları için uyardı.
GTSO Başkanlığından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada; 5996 Sayılı Kanun kapsamında, 17.12.2011 tarih ve 28145 sayılı Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmeliğe göre; Et, süt ve yumurta paketleme konularında üretim faaliyeti gösteren işletmelerin "Onay Belgesi" almak zorunda oldukları belirtilirken, Et, süt ve yumurta paketleme konularında üretim faaliyeti gösteren işletmeler hariç olmak üzere Gıda Üretimi, Satış ve Toplu Tüketimi yapan tüm işletmelerin de "Kayıt Belgesi" almak zorunda oldukları hatırlatıldı.
Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mesut Naci Cebecioğlu, "Gıda işiyle iştigal eden üyelerimizin mağdur olmamaları için; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerine müracaatta bulunarak gerekli kayıt işlemlerini 2013 yılı içinde yaptırmaları gerekmektedir. Aksi takdirde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yasal işlem uygulanacaktır" açıklamasında bulundu.
(MA-EFE)

21.02.2013 12:06:20 TSI

Editör: Wan Haber