Geçtiğimiz yıl başlatılan okullarda süt dağıtımının bu yıl da devam edeceği bildirildi.
Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda dağıtılacak süt ve ekmek israfının önüne geçilmesi konusunda yapılacaklarla ilgili kararlar alındı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya Denizli Vali Vekili Abdullah Acar, Vali Yardımcısı Mehmet Çınar, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgün, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu ve şube müdürleri katıldı.
Sağlıklı nesiller için süt içmenin önemine değinen Vali Vekili Abdullah Acar, "Geçtiğimiz yıl eğitim ve öğretim döneminde başlayan 'Okul sütü' uygulaması bu yıl da devam edecek. Kurumlar olarak öğrencilerimize sütün ulaşması, süttün kontrolü için kurumlar olarak el birliği ile çalışmak gerekiyor" dedi. Ekmek israfının önlenmesi için de çalışmalar yaptıklarını belirten Vali Vekili Acar, "Şu anda en büyük ekmek ve gıda israfı kamu kurumlarında yapılmaktadır. Bunun önüne geçilmesi için kurumlarımızda bu konuda görevli olanları bilgilendirmemiz gerekiyor" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu ise süt içme alışkanlığını kazandırmak için bu yıl da süt dağıtımı yapılacağını belirterek, "Okul sütü, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma Günleri, özel okullar dahil, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine, süt içme alışkanlığını kazandırmak ve dengeli beslenme suretiyle gelişme oranlarını artırmak amacıyla dağıtılacaktır. Bütün illerde Vali Yardımcısı başkanlığında oluşturulan okul sütü komisyonları, okul sütü programının uygulanmasının her aşamasında takipte olacak ve koordinasyonu sağlayacaktır. Dağıtılacak okul sütlerinin üretiminden tüketimine kadarki aşamalarında Türk Gıda Mevzuatı ile İhale Teknik Şartnamesine uygunluğunun denetimi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın görevleri arasındadır. Denetimler kapsamında, okul sütü üretimi yapılan illerde üretim takip edilerek her parti üründen teknik şartname ve gıda mevzuatına uygun analizleri yaptırmak üzere numune alınacaktır. Uygun olan partilere ait analiz sonuçları dağıtımı yapılacak" dedi.
(EV-SK-Y)

01.02.2013 14:29:44 TSI

Editör: Wan Haber