Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde öğretmeninden dayak yediğini iddia eden öğrencinin ailesi suç duyurusunda bulundu.
Olay, Siverek ilçesi Vakıf İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Şair İbrahim Rafet Mahallesi'nde oturan 14 yaşındaki 7. sınıf öğrencisi Abidin Kalenderli, öğretmeni A.A'nın kendisinden istediği malzemeleri derse götürmediği için kendisini darp ettiğini ileri sürdü. Korktuğu için ailesine durumu anlatamadığını ifade eden Abidin Kalenderli, "Pazartesi günü, öğretmenimiz serbest çalışma yapacağımızı söyledi. Ben de getirdiğim malzemeyi dolabın üzerine koydum. Hocamız içeri girince, malzeme getirmeyen bazı öğrencileri tahtaya çıkardı. Hocamız, beni yanına çağırıp neden istediği malzemeyi getirmediğimi sordu. Ben de serbest çalışma olduğunu söyledim. Öğretmen yalan söylediğimi ileri sürerek beni de tahtaya çıkardı. Öğretmenim bana tekme attı. Eve geldim biraz korkuyordum, aileme söylemeye çekindim. Cuma akşamı çok fena halde vücudum ağrımaya başladı. Annem saat 01.00'de ağabeyimi çağırarak beni Siverek Devlet Hastanesi acil bölümüne götürdü" diye konuştu.
Kardeşini Siverek Devlet Hastanesi'nden alarak Diyarbakır'a götüren ağabeyi İsmet Kalenderli rapor aldıklarını ve öğretmene su duyurusunda bulunduklarını söyledi.
Öğretmen A.A ise iddiaların hiçbirini kabul etmedi. İddiaları yalanlayan A.A., öğretmen olduğundan dolayı herhangi bir resmi açıklama yapamayacağını söyleyerek, "Olayı ben dün duydum. Bu beni çok üzdü. Çünkü ben böyle bir şey yapmadım. Neden yapmadığım bir şeyle beni suçlarlar bilmiyorum. Ben öğrencinin dersine girdikten 5 gün sonra da okuldaydım, bu şekilde hiçbir olay olmadı. Ben izine ayrıldıktan sonra böyle bir olay gelişmiş, ben hiçbir şekilde öğrencimi darp etmedim, şiddet uygulamadım. Bana neden böyle bir iftira atıldığını bilmiyorum. Sadece malzeme getirmeyenleri tahtaya çıkardım, onlara uyarıda bulundum. Hiçbir şekilde darp ve şiddet uygulamadım" dedi.
Öğrencinin sağlık problemine çok üzüldüğünü söyleyen Abdullah Arslan, "Bana böyle bir iftira atmasına rağmen öğrencinin bu halde olması beni çok üzdü" dedi.
(BY-ÖK-Y)

01.02.2013 16:26:29 TSI

Editör: Wan Haber