Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Osman Önal Ortaokulu'nda 'Hastane Okul El Ele, Sağlıklı Geleceğe Projesi' devam ediyor.
Proje kapsamında Korkuteli Özel Mediyaşam Hastanesi Başhemşire Yardımcısı Özlem Şeref öğrenci ve velilere hijyen, temizlik ve sağlık kavramları ile ilgili seminer verdi. Saç, vücut, ağız ve diş temizliğinin önemine dikkat çeken Şeref, "Özellikle temasla bulaşan hastalıklara karşı el yıkama ve araç gereç temizliği üzerinde durarak resimler ve canlandırmalarla etkili el yıkamayı anlatıp, el yıkama alışkanlığı kazandırılmaya çalışıyoruz. Su ve besinlerle bulaşan hastalıkların önlenmesinde su ve besin temizliği ile güvenilirliğinin önemi üzerinde duruyoruz. Temiz çevre şartlarının sağlanması ve hayvanlarla temas durumunda dikkat edilmesi gereken hususları önemle vurguluyoruz " dedi.
Okul Müdürü Fatih Tıraş ise, toplum sağlığını korumak, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek amacı ile düzenlenen seminerle, öğrencilere kişisel temizlik ve hijyen alışkanlığı kazandırılmasının hedeflendiğini kaydetti.
Proje Koordinatörü Zühtü Bülbül de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Osman Önal İlkokulu ve Ortaokulu ile Özel Mediyaşam Hastanesi ile bir dizi çalışma yaparak öğrencilere mesleki rehberlik yapmayı, sağlıklı beslenme ve obezite konularında bilgilendirmeyi, genel sağlık problemlerini önceden fark etmelerini ve önlem almalarını sağlamayı, hastanede yatan yaşlılara ve çocuklara hastalıklarını unutturarak kendilerini iyi hissetmelerini amaçlayan sağlamayı planlıyoruz. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında uygulamaya başladığımız projeyi, beklenen verimin sağlanması üzerine bu yıl yeni etkinlikler ile geliştirerek tekrar uygulamaya koyduk" diye konuştu.
(AD-SK-Y)

20.02.2013 14:15:17 TSI

Editör: Wan Haber