-Antalya'nın Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi ile Türk Telekom tarafından ortaklaşa yürütülen Güvenli internet Projesi (MAİHT-GİP) kapsamında ilçede bulunan mahalle ve köy muhtarları ile azalarına yönelik seminer verildi.
Seminere katılan muhtar ile azalara Türk Telekom Müdür Yardımcısı Bünyamin Ay tarafından internet kullanımı ile ilgili bilgilerin yanında sıkça karşılaştıkları sorunların çözüm yolları anlatıldı. Ay, köylerde yaşayan öğrencilerin fırsat eşitliği içinde eğitimlerini sürdürebilmeleri için internet üzerinden birçok eğitim paketlerinin olduğunu belirterek, "Türk Telekom olarak köylerde yaşayan çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmesi için köy muhtarlarımızın her türlü girişimlerini desteklemeye hazırız. Bu eğitim sistemi ile isteyen öğrenci istediği saat diliminde eğitimini uzman eğitimcilerin anlatımı ile destekleyerek öğrenebilir" dedi.
5651 sayılı bilişim suçları yasası kapsamında ortak internet kullanımının halkımız arasında yanlış algılandığını belirten Türk Telekom Müdür Yardımcısı Bünyamin Ay, "Bu tür işlemler sadece modeme sahip olan kişiyi sorumluluk altına sokmaktadır. Bu tür suçlarda son zamanlarda büyük artış gözlendi. Herhangi bir adli durum karşısında ortak kullanıcıların herhangi bir sorumluluğu olmadığı gibi onlardan birisinin yapacağı yanlış bir internet kullanımı sonrasında modem sahibi yasal olarak takibe alınmakta ve sonucunda istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınabilmektedir" diye konuştu.
(AK-SK-Y)

01.02.2013 14:32:23 TSI

Editör: Wan Haber