Konya Devlet Tiyatrosu (KDT) 2012-2013 tiyatro sezonunun üçüncü oyunu "Shirley Valentine" ile seyircisiyle buluşuyor.
Willy Russell'in yazdığı, Bengisu Gürbüzer Doğru'nun yönettiği "Shirley Valentine" adlı oyunun dekor tasarımı Güven Öktem, kostüm tasarımı Günnur Orhon ve ışık tasarımı Hakan Özdemir'e ait. Tek perde olarak sahnelenecek oyunda, Bengisu Gürbüzer Doğru, Semiha Aslı Özalp, Mürvet Yaprak rol alacak. 1 saat 5 dakika süren "Shirley Valentine" oyununda eşyalar arasına sıkışmış, duvarlarla konuşmak zorunda bırakılan 42 yaşındaki bir kadın anlatılıyor.
KDT Müdürü-Sanat Yönetmeni ve oyunun Rejisörü Bengisu Gürbüzer Doğru ve oyunun ışık tasarımını yapan Hakan Özdemir ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek oyun hakkında bilgi verdi. KTD Müdürü Doğru, "Konya Devlet Tiyatrosu olarak çok yoğun ve başarılı bir sezon geçiriyoruz. 2 Ekim'de perdelerimizi 'Ya devlet başa, ya kuzgun leşe' adlı oyunumuzla açtık. Oyunun premierini yaptıktan sonra tüm Türkiye'yi dolaştı. Şu anda seyirci rekoruna imza atmak üzere, hem Konya'da hem Konya dışında. Bütün oyunları okuduğum zaman doğal olarak bir kadın rolünü oynamam gerekiyordu. Bizden bir şey oynamak istedim. Ve "Shirley Valentine" ile tanıştım. Shirley Valentine İngiltere'de yaşayan 42 yaşında bir kadın. Ve hepimiz gibi geldiği yaşın yaptıklarını ve yapamadıklarını sorguluyor. Biz Shirley Valentine ile kah gülüyoruz, kah ağlıyoruz. Bir perde oyunumuz. Değişik sürprizleri olan bir oyun. Romantik ve sevimli bir oyun diye düşünüyorum. Tüm Konya halkını ve sanatseverlerimizi oyunumuza bekliyoruz" dedi.
Oyunun ışık tasarımını yapan Hakan Özdemir ise, "Oyuna hizmet edecek bir takım ışık teknikleri, ışık oyunları yaptık, kah güldürmek için kah hüzünlendirmek için. Bengisu hanım çok iyi oynuyor. Biz teknik anlamda bazı destekler vermeye çalıştık. Biraz atmosfer ve mekan oluşturmaya çalıştık. Bazen ikisini de oluşturmadık, başka bir şey yapmaya çalıştık. Dolayısıyla biz çok keyifli ve zorlu çalışma sürecinden geçtik" diye konuştu.
(AH-Y)

20.02.2013 16:02:36 TSI

Editör: Wan Haber