Orman ve Su işleri Bakanlığı II. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan "İznik Gölü Sulak Alan Yönetim Planı, İznik Gölü Sulak Alan Alt Havzası Biyolojik Çeşitlilik Araştırma Projesi" çalışmaları kapsamında toplantı yapıldı.
Proje Koordinatörü Emsal Çoban, "Bu proje, 1984 yılında taraf olduğumuz "Avrupa'nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarının Korunması (BERN) Sözleşmesi", "Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi", 1994 yılında taraf olduğumuz RAMSAR (Sulak Alanların Korunması) Sözleşmesi ve AB Habitat ve Kuş Direktiflerinden doğan uluslararası yükümlülüklerimiz, ulusal mevzuatımızdan kaynaklanan sorumluluklarımız, korunması gereken tüm alanlarımızın koruma çalışmalarına temel olması için yapılmaktadır. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, ulusal seviyede biyolojik çeşitlilik bileşenlerinin belirlenmesini önemsemekte, bu bileşenlerin korunması ve biyolojik kaynakların sürdürülebilir kullanımı ile ilgili araştırma önceliklerini belirlemeye yönelik iş ve işlemleri yaparak, gerekli koordinasyonu sağlama çalışmalarını yürütmektedir. Proje faaliyetleri ise, Orman ve Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar II. Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan Teknik Şartname ve idare tarafından onaylanan Çalışma Programı doğrultusunda yürütülüyor. İhaleyi kazanan ÇEDFEM Mühendislik 35 kişilik mühendis kadrosu ile bu projenin en gerçekçi ve en işe yarar bir çalışma olması için büyük hassasiyet gösteriyor" dedi.
Proje ekibi tarafından Ağustos 2012'de başlatılan "İznik Gölü Sulak Alan Yönetim Planı, İznik Gölü Sulak Alan Alt Havzası Biyolojik Çeşitlilik Araştırma Alt Projesi'nin yüzde 30'luk kısmının tamamlandığı öğrenildi. Projenin Ocak 2014'de tamamlanması bekleniyor.
(MŞ)

01.02.2013 12:40:59 TSI

Editör: Wan Haber