Hakkari'de etkili olan yoğun kar yağışı, birçok köy ve mezra yolunun ulaşıma kapanmasına sebep oldu.
Sabah saatlerinde başlayan ve halen etkisini sürdüren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Şehir merkezinde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Araçlar yağış ve sis yüzünden zor anlar yaşadı. Hakkari'de okulların tatil edip edilemeyeceği hakkında henüz bir açıklama yapılmazken, etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle il genelinde 132 köy ile 375 mezra yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

YOLCU MİNİBÜSLERİ BELDE YOLUNDA MAHSUR KALDI
Hakkari'den 60 kilometre uzaklıkta bulunan Geçitli köyü ile Durunkaya beldesi arasında 4 yolcu minibüsü mahsur kaldı. Mahsur kalan yolcular, karla mücadele ekibinin 3 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı. Öte yandan, yüksek gerilim hatlarında oluşan hasar sebebiyle 6 bin nüfuslu Durankaya beldesi ile bağlı tüm köylerde elektrik kesildi.

"ŞIRNAK-ŞIRNAK KARAYOLUNU KULLANANLAR DİKKAT ETSİN"
Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri, Hakkari-Şırnak karayolunun yoğun kar yağışı nedeniyle her an ulaşıma kapanabileceğini belirterek, zorunlu olmadıkça sürücülerin yola çıkmaması gerektiğini söyledi. Yetkililer, özelikle Sorkotra bölgesinde çığ düşebileceğini belirtti.
(İHA-OK-Y)

19.12.2012 20:56:05 TSI

Editör: Wan Haber