Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Dünya Gönüllüler Günü çerçevesinde Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının Şanlıurfa Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Park'ını ziyaret etti.
Şanlıurfa SevgiErdoğan Gönül Eğitim Park'ının düzenlediği "Yerel Yöneticilerin Temsili Gönüllülüğü" projesine bu kez Fakıbaba'yı konuk etti. Şanlıurfa SevgiErdoğan Gönül Eğitim Park'ı yetkilileri Fakıbaba'nın sağlıkla ilgili deneyimlerini çocuklarla paylaşmasını sağladı. Fakıbaba, katıldığı programda hem gönüllülerle hem de çocuklarla sohbet etme ve etkinlikler hakkında bilgi alma fırsatı da buldu.
'Eğlen, Öğren, Hijyen Projesi'nin hedef kitlesindeki ve Şanlıurfa SevgiErdoğan Gönül Eğitim Park'ında bulunan 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf çocuklarla konuşan Fakıbaba, mikropların hayatımızdaki yeri ve onlardan korunma metotları üzerine sohbet etti. Fakıbaba'nın katıldığı etkinlikte renkli görüntüler yaşandı. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen "Eğlen Öğren Hijyen'in" yönergesi olan "Ellerimde ne var" ve "Uçan Mikroplar" etkinliğinde Fakıbaba, mikrobun elden ele nasıl yayıldığını uygulamalı olarak çocuklara anlattı.

FAKIBABA: "MİKROPLARLA SAVAŞMAK YALNIZCA TIRNAK KESMEKLE OLMAZ"
Fakıbaba çocuklarla sohbetinde şunları anlattı:
"Mikroplardan korunmak için yalnızca elinizi yıkamanın, banyo yapmanız ve elbiselerinizin temiz olması yetmiyor. Yediğiniz gıdaların temizliğine de çok dikkat etmeniz gerekiyor. Evinizin önü, çevrenizin temizliği, okulunuzun bahçesi de temiz olmalı. Bulunduğunuz ortamlardan da mikrop kapabilirsiniz. Bunu da solunum yoluyla kaparsınız. O yüzden mikroplardan korunmanız çok önemli. Yoksa hastalıklar sizin yakanızı bırakmaz. Yoksa sadece bir tırnağınızı kesmekle, dişinizi fırçalamakla mikroplardan korunmak yetmiyor"

"EĞLEN, ÖĞREN, HİJYEN" ETKİNLİĞİ NEDİR?
Unilever Türkiye'nin, Domestos ve Lifebuoy markalarının desteğiyle sürdürülen "Eğlen, Öğren, Hijyen" projesi, çocukların, erken yaşlardan itibaren hijyen konusunda farkındalık geliştirmelerini sağlamak ve bu konuda doğru tutum ve davranış geliştirmelerini amaçlamaktadır. Çocukların mikropları ve farklı ortamlardaki hijyen bölgelerini tanımalarını sağlamak; kişisel hijyen koşulları için gerekli önlemleri alabilmeleri için bilgi ve beceri kazandırmak hedeflenmektedir.
Etkinlik uygulamalarında çeşitli ortamlarda hijyen konularına değinilerek çocuklarımızın günlük hayatlarını geçirdikleri okul, ev gibi yaşam alanlarında hijyen koşullarını sağlamak ve doğru temizlik alışkanlıklarını geliştirmeleri de ele alınmaktadır.
Eğlen, Öğren, Hijyen Projesinin hedef kitlesi; ilköğretim okulları 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf çocuklarıdır.
(RÇ-YHY-Y)

06.12.2012 18:50:11 TSI

Editör: Wan Haber