Gaziantep'te sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölen anne ve 1.5 yaşındaki oğlunun cenazesi adli tıp morguna götürüldü.
Edinilen bilgiye göre, fabrikada işçi olarak çalışan Ertuğrul Kurt gece mesaisinden çıktıktan sonra evine geldi. Kapıyı çaldıktan sonra içerden ses alamayan Ertuğrul Kurt eve çilingir çağırarak komşularından yardım istedi. Eşi Halime Kurt ve 1.5 yaşındaki oğlu Ali Kurt'un sobadan zehirlendiğinden endişelenen Ertuğrul Kurt hemen komşularının yardımıyla kapıyı kırarak içeri girdi. Uyudukları yerde eşinin ve oğlunun cansız bedeni ile karşılaşan Ertuğrul Kurt komşuları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Sinir krizi geçiren acılı eş yakınları tarafından uzun süre teselli edilmeye çalışıldı. Bu sırada olay yerine gelen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri içerde inceleme yaptı. Daha sonra olay yerine gelen cenaze araçları ile anne ve oğlunun cenazesi otopsi için Gaziantep Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. Cenazeler burada yapılacak incelemelerin ardından toprağa verilmek üzere ailelerine teslim edilecek.
Öte yandan, dün gece etkili olan lodos nedeniyle birçok mahallede sobadan zehirlenmeleri meydana geldi. Sobadan sızan karbon monoksit gazından zehirlenen 14 kişi kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı. Tedavi altına alınanlar arasında çocukların da olduğu öğrenildi.
(HD-ÖK-Y)

05.02.2013 12:04:28 TSI

Editör: Wan Haber