İlk olarak sivilceler neden çıkar sorumuzun cevabı ile başlayalım. Genetik faktörler en etkili sebep olsa da bunun yanı sıra beslenme alışkanlıklarımız sivilceler üzerinde son derece etkili bir unsurdur. Yapılan araştırmalar ve ortaya konulan klinik araştırmalar gösteriyor ki yağ ve karbonhidrat oranı yüksek olan besinler sivilce problemlerine sebep oluyor. Peki nedir bu besinler yakından bakalım;

1.            Çikolata

2.            Patates

3.            Ekmek

4.            Şeker

5.            Tuz

6.            Fast food besinler

7.            İşlenmiş besinler

8.            Kızartma

9.            Şeker oranı yüksek meyve suları

10.          Krakerlerdir.

Bu besinler cildimize zarar verdiği için tüketim konusunda kendimizi sınırlandırmalıyız. Bu besinler yerine sebze, meyve ve balık tüketerek sivilce oluşumunu en aza indirebilirsiniz. Ayrıca su günde en üç litre su içerek kan dolaşımımızı hızlandırabilir ve cildimizin daha parlak ve kusursuz görünmesini sağlayabiliriz.

Sİvİlce kabusundan nasıl kurtulabİlİrİm?

Sivilcelerimden nasıl kurtulabilirim?

 Genç neslin en büyük sorunu olan sivilcelerden beslenmemize özen göstererek ve bununla birlikte cildimizi her zaman temiz tutarak kurtulmamız mümkün. Bunun yanı sıra besinlerin şifalı yönlerini kullanarak da sivilcelerimizden sonsuza dek kurtulabiliriz. Peki nedir besinler?

1.            Yoğurt: Sivilcelerden kurtulmak için yaygın olarak yoğurt kullanımı tercih edilir. Hem maliyeti az hem de etkisi çok fazladır. Yoğurt maskesini isterseniz tek başına isterseniz de birkaç damla limon suyu ilave ederek yapabilirsiniz. Lekelerin kaybolduğu güne kadar maske olarak düzenli bir şekilde yüze sürerek sivilceleriniz ile vedalaşabilirsiniz.

2.            Sirke: sivilce yok etmede işe yarayan başka bir yöntem elma sirkesidir. Asidik etkisi ile lekeleri yok eder ve kolajen üretimini destekler. Uygulamasına gelince; eşit miktarda sirke ve suyu karıştırın ve makyaj pamuğu yardımıyla lekeli bölgeye sürün. Yüzünüzde 5 dakika beklettikten sonra soğuk su ile yıkayın. Hücre yenileyici özelliği de bulunan sirkenin düzenli kullanımda işe yaradığını fark edeceksiniz. 

3.            Limon: Sivilce ile savaşmada etkili olan besinimiz, C vitamini açısından zengin limon suyu. Düzenli olarak yatmadan önce makyaj pamuğu yardımıyla limon suyunu yüzünüze sürüp yatın. Sabah kalktığınızda yüzünüzü yıkayın ve sivilceleriniz ile vedalaşın.

Editör: Wan Haber