31 Mayıs Dünya Tütüne Hayır Günü' dolayısıyla gençlerle buluşma programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirlere ilişkin konuştu. Nargile salonları ile eğlence mekanlarının açılışı ile ilgili de görüş belirten Erdoğan, işletme sahiplerine kötü haberi verdi. 

Türkiye'de her yıl 100 bin insan ölüyor
Erdoğan; Türkiye'de tütün kullanımına bağlı her yıl100 bin insanın hayatını kaybettiğine dikkat çekerek "Bu vahim tablo karşısında birçok ülke koronavirüs salgını ile beraber sigara satışına, sigara içilen mekanlara tütün kullanımına yönelik sert tedbirlere başvurmuştur. Hatta kimi yerlerde sigara ve tütün ürünlerinin satışı tamamen yasaklanmıştır." dedi.

Bir süre daha kapalı kapalı kalacak

Türkiye olarak biz de Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda virüsün yayılmasını engellemek ve insanımızın sağlığını korumak için pek çok önlem aldık. Nargile salonu, kıraathane, eğlence merkezi, gece kulübü, bar gibi tütün ürünlerinin yaygın olarak kullanıldığı mekanları süratle kapattık. Eğlence mekanları ile nargile içilen yerler bir süre daha kapalı kalmaya devam edecektir.1 Haziran itibarıyla uygulanacak normalleşme takvimimizde de vatandaşlarımızın sağlığını gereksiz şekilde riske atacak adamlardan uzak durduk." Ajanslar

Editör: Wan Haber