Doğu Anadolu Bölgesi’nin İncisi konumunda bulunan Van Şehri, sahip olduğu doğal ve tarihi güzellikleri sebebiyle hemen her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Özellikle de günümüzde Van'ın sahip olduğu güzelliklerin daha fazla tanıtılması ve bu sayede daha fazla insana ulaşması, Van'a gelen turist sayısını artırmaktadır. İnsanlar, bu harika şehri hem sahip olduğu doğal ve tarihi güzellikleri görmek hem de benzersiz mutfağına ait bütün lezzetleri tatmak için ziyaret etmektedirler. Sadece bu kadar mı? Elbette ki hayır. Sizi Van’a götürecek Van hakkında bilmeniz gereken 7 dikkat çeken bilgi!!!

Anlat Anlat Bitmez

Van Kahvaltısı

Van denildiğinde ilk akla gelen şeylerden bir tanesi hiç şüphesiz ki Van kahvaltısıdır. Van kahvaltısı yurt çapında meşhurdur ve özelliklerine bakılacak olursa bu kadar meşhur olmasının hiç de yersiz olmadığı anlaşılacaktır. Van kahvaltısında sıradan bir kahvaltıya göre çok daha fazla çeşit bulunmaktadır. Bu ürünlerin tamamı %100 organik bir şekilde üretilmektedir. Van'ın kahvaltı salonları, genel itibari ile gün doğarken açılmaktadır ve gün batarken kapanmaktadır. Van'da yapılacak kahvaltıda misafirleri bekleyen lezzetlerin başında Van balı, yoğurt, kaymak, süt, yayık tereyağı, cacık otlu peynir, örme peynir, beyaz peynir, kavurmalı sucuklu yumurta, zeytin, yumurta, gıncırok gibi Yaklaşık 40 çeşit lezzet bulunmaktadır.

Anlat Anlat Bitmez

Van Tarihi

Van, sahip olmuş olduğu doğal güzellikleri ile verimli toprakları nedeniyle binlerce yıl boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tüm bu özellikler ve konumundan dolayı birçok medeniyetin bir arada yaşaması ise şehrin köklü bir tarihi geçmişe sahip olmasını sağlamıştır. Bugün de Van şehrinde geçmişten günümüze ayakta kalmış pek çok tarihi güzellik bulunmaktadır. Eğer sizlerde tarihi yapıları gezerek keyif almak istiyorsanız Van Gezisi sizin için kaçınılmaz olacaktır.

Anlat Anlat Bitmez

Van Gölü

Van Gölü canavarı ile efsaneleşen Van Gölü, dünyanın en büyük sodalı Gölü olma özelliğini taşımaktadır. Özellikle de içerisinde barındırdığı hem tatlı hem de tuzlu su ile aynı anda ve karıştırılmadan benzersiz bir manzaraya ev sahipliği yapmaktadır. Bu sebeple Van Gezisi sırasında harika deneyimler yaşamak mümkündür.

Editör: Wan Haber