Açık cezaevinden koronavirüs pandemisi dolayısıyla izinli çıkan mahkumlar merakla gelecek güzel haberi bekliyor. Bir çok mahkum izinlerin yeniden uzatılıp uzatılmayacağı ile ilgili araştırmalar yaparken gözler Adalet Bakanlığı'na çevrildi.

Tüm Dünya'yı etkisi altına alan salgın 2020 yılı Mart ayında Türkiye'de görülmeye başladı. Salgın süreci ile beraber Adalet Bakanlığı flkaş bir karara imza atarak açık cezaevi mahkumlarına 2 ay süreyle ev izni verdi. Bu izinler daha sonra 2 aylık sürelerle uzatıldı. Son olarak mahkumlar için cezaevi izin süresi 31 Mart 2021 tarihine kadar uzatılmıştı.

Peki açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Mahkum pandemi izin süreleri ne zaman bitecek? İzinler uzatılır mı?

CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI MI?

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan son duyuruda cezaevi izinlerinin 25 ay süreyle uzatıldığı belirtilmişti. Bu süre için son tarih 31 Mart tarihi olarak gösterilmişti. Bu duyurunun ardından yeni bir açıklama henüz yayınlanmadı. Mahkumlar gelecek güzel haberi sabırsızlıkla takip ediyor.

AÇIK CEZAEVİ İZİN SÜRESİ UZATILIR MI?

Son verilere göre Türkiye'de yüksek vaka artışı göze çarparken mahkumlar izin süresinin uzatılacağını düşünüyor. İzinlerde son günlere girilirken gözler yeni açıklamaya çevrildi. Bir çok mahkum aileleriyle birlikte yeni hayatlarına kavuşurken yeniden cezaevinin yolunu tutmak istemiyor. Yine açık cezaevi mahkumları suça karışmamış kişilerin tahliye edilmesini talep ediyor. 

Konu ile ilgili bakanlıktan yeni bir duyuru yapılması halinde sitemizden paylaşılacaktır. 

Editör: Wan Haber