"Uluslararası İnsan Hakları Kurumları İyi Uygulama Örnekleri ve Deneyim Paylaşımı Uluslararası Konferansı"nın açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç burada basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Koalisyon tartışmaları ile ilgili ''Siyasette kırmızı çizgiler olmaz'' diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bakanlarla ilgili yeniden gündeme getirilen ve koalisyon için bazı partilerin öne sürdüğü ''Yüce Divan'' şartına yönelik ise ''Bu konuyu ağızlarına alıp ileri sürmesinler çünkü Anayasayı bilmedikleri anlamına gelir.'' dedi.

Arınç konuyla ilgili şunları kaydetti: 

" Konunun tekrar Meclis’e gelmesinin hukuken mümkün olduğunu söyleyen ve tersi yönde görüş bildiren Anayasa hukukçuları var. 1995’ten bu yana parlamentodayım ve bunun olabildiğini gördüm. Geçmiş hükümetler döneminde dosyaların yeniden açıldığını gördüm. Doğru ya da yanlış ama örneği vardır. 

"ANAYASAYI ÇİĞNEMEKTİR"

Koalisyonların konuşulduğu bugünlerde bir parti başkanının 'Meclis Soruşturma Komisyonu kuracağız ya da Yüce Divan’a gitse...' deme hakkı yoktur. 'Bunu diğer partilere öneri olarak götürüyoruz’ demesi Anayasayı çiğnemektir. Anayasa’da, 'Meclis araştırması açılmasıyla ilgili hiçbir parti grubunda karar alınamaz' hükmü vardır. Bugünden sayın genel başkanlara hatırlatmak isterim ki, bu konuyu parti kararı ya da gruplarını bağlayıcı karar olarak ileri sürmesinler. Bu  Anayasa’yı bilmedikleri anlamına gelir..."

Editör: Wan Haber