Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi günlük hayatı olumsuz etkiledi.
Sarıkamış'ta 2 gündür aralıksız bir şekilde devam eden yoğun kar yağışı ve tipi günlük hayatı olumsuz etkilerken trafikte seyreden sürücülere de zor anlar yaşattı. Yoğun kar yağışı ile birlikte Belediye ekipleri alarma geçti. Aralıksız olarak etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamaların meydana gelmemesi için belediye ekipleri ana yollarda kar temizleme çalışması yaptı.
Vatandaşlarda ev ve işyerlerinin önünü temizleyerek belediye ekiplerine yardımcı oldular. Kepçe ve greyderlerle toplanan kar yığınları yine kepçelerle kamyonlara doldurularak ilçe dışına taşındı. Yetkililer meydana gelebilecek olası kazaları önlemek için tedbirlerini artırırken, yoğun kar yağışıyla birlikte yollarda oluşan kar yığınları sürücülere ve yayalara zor anlar yaşattı.
Kar yağışı her zaman olduğu gibi yine çocukları ve turizmcileri sevindirdi. Sarıçam ormanları ve kristal kar özelliğiyle Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Sarıkamış'ta kar yağışı turizmcilerin yüzünü güldürdü. Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verilen Sarıkamış'ta çocuklar karın tadını kartopu oynayarak çıkardı.
Yetkililer, çatılarda biriken kar yığınları ve çatı saçaklarında oluşan buzlanmalara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
(IÇ-AT-Y)

08.01.2013 12:01:28 TSI

Editör: Wan Haber