Şahinbey Belediyesi 'Temiz çevre sürdürülebilir yaşam projesi' kapsamında çevre bilinci aşılamak, doğayı sevme ve koruma bilinci oluşturma adına Özel Erdem Okulları öğrencileri ile birlikte Hasan Kalyoncu Üniversitesi içerisindeki ormanlık alana ağaç dikimi yaptı.
Şahinbey Belediyesi tarafından hayata geçirilen, finans desteği İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan 41 bin adet ağacın toprakla buluşacağı proje kapsamında yapılan ağaç dikimine Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. M. Hanifi Aslan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Özel Erdem Okulları Genel Müdürü Metin Zirek ve öğrenciler katıldı.
Öğrencilerle birlikte ağaç dikimi yapan Rektör Vekili Prof. Dr. M. Hanifi Aslan, "İklimimiz ağaçların kendiliğinden yetişmesine pek uygun değil. Bu nedenle ağaçlandırma yapmak için insanımızın katkısı gerekmektedir. Şahinbey Belediyemizin yeşil alan ve ağaçlandırma çalışması bizleri son derece memnun etmektedir. Böyle bir programı üniversitemizin orman alanında gerçekleştirdikleri için Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na ve Özel Erdem Okulu öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
Temiz çevre sürdürülebilir yaşam projesi kapsamında 41 bin tane ağaç alarak şehrin muhtelif yerlerinde bir kısmını dağıttıklarını ve bir kısmını da okul bahçelerine diktiklerini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Hasan Kalyoncu Üniversitemizin orman alanında Özel Erdem Okullu öğrencilerimizle birlikte 500 adet ağacın dikimini gerçekleştiriyoruz. Ağaçlandırma çalışmasını öğrencilerimizle birlikte yapmak çok önemli çünkü her öğrencimizin en az bir dikili ağacı olmuş oldu. İnşallah bu ağaçlar kendileri ile birlikte büyüyecek. Büyüdüklerinde ise buraya geldiklerinde bu ağaçları biz diktik diyeceklerdir. Ağaç dikmek çevremizi yeşillendirmek ve korumak büyük önem arz ediyor. Yine geçtiğimiz yılda hemen karşı tepede Gaffur baba'ya yakın bir alana 576 dönüm alanı orman alanı ilan etmiş ve oraya da ağaç dikmiştik. Geçtiğimiz hafta içerisinde ise kamu kurum ve kuruluşları olarak burç mahallemizin yanı başında yine ağaçlandırma çalışması yaptık. İnşallah Tüm bu çalışmaları yaptıktan sonra Gaziantep'imiz çok daha güzel ve yeşil olacak. Böylelikle yeşil alanımız artacak ve topraklarımızı korumuş olacağız. Öğrencilerimize bu ağaç dikme faaliyetine katıldıkları için teşekkür ediyorum" dedi.
Ağaç dikim programına katılan öğrenciler ise, böyle bir etkinliğe katıldıkları için çok mutlu olduklarını dile getirerek, kendi elleri ile ağaç dikmenin çok güzel bir duygu olduğunu dile getirdiler.
(HD-Y)

28.12.2012 11:54:21 TSI

Editör: Wan Haber